Δασαρχείο Πύργου και Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δίνουν ζωή ξανά στο Θέατρο Δρουβα.

14 Μαρτίου - 18:53 Τοπικά

Μετά από πολλά έτη μη λειτουργίας του Θεάτρου, ο Δασάρχης Πύργου Δρ. Παναγιώτης Λάττας μαζί με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, την Κοινότητα και τον Φυσιολατρικό Σύλλογο ενώνουν τις δυνάμεις τους και επεμβαίνουν δραστικά στον καθαρισμό του δάσους στο λόφο Δρούβα, με σκοπό να αποκτήσει και πάλι ζωή και να καταφέρει να ενταχθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας που διεξάγεται το καλοκαίρι.

Το Θέατρο Δάσους Δρούβα, το ιδιαίτερο «θεατράκι» της Παγκόσμιας Πόλης που όφειλε να μεσουρανεί, με θέα τον Κρόνιο Λόφο και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας, έλαμψε και πάλι μετά από χρόνια, έπειτα από την πρωτοβουλία του Δασαρχείου Πύργου, για να μπορεί να δεχτεί, κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, θεατρικές, χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις και παραστάσεις. Στις ενέργειες που έγιναν το πρωί της Πέμπτης 14 Μαρτίου, ώστε να διατηρηθεί το Θέατρο σε μια καλή κατάσταση, να είναι προσβάσιμο στους πολίτες και λειτουργικό, συμμετείχαν ο Δασάρχης Πύργου, Δρ. Παναγιώτης Λάττας, η κα Ιωσηφίνα Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, ο κ. Γιώργος Λινάρδος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομικού σχεδιασμού, Πολιτικής προστασίας, η κα Αθηνά Ηλιοπούλου, Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων και ο κ. Τάκης Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας.      

Η κα Ηλιοπούλου, μετά το πέρας του καθαρισμού της περιοχής, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Λάττα για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του και την πολύτιμη βοήθεια του Δασαρχείου Πύργου, το οποίο μάλιστα προ ημερών προέβη σε αναδάσωση της καμένης γης της Αρχαίας Ολυμπίας. Επιπλέον, η Αντιδήμαρχος επισήμανε την συνεχή προσφορά του Φυσιολατρικού Συλλόγου και την ευαισθησία του στα θέματα αυτά, καθώς συνέβαλε να αποκτήσει ζωή ξανά το Δάσος Δρούβα, αλλά και να λειτουργήσει ο καθαρισμός της περιοχής ως μέτρο πρόληψης και προστασίας από τις πυρκαγιές.

Περισσότερα Νέα