Δείπνο προς τιμήν των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών – Ενισχύονται οι δεσμοί του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με το Ολυμπιακό Κίνημα

24 Ιουλίου - 19:21 Τοπικά

Στη σύσφιξη των σχέσεών του με το διεθνές Ολυμπιακό Κίνημα συνέβαλε το δείπνο που παρέθεσε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στα μέλη των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που μετέχουν στο Σεμινάριο στη ΔΟΑ.

Ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, που λόγω ίωσης δεν μπόρεσε να παραστεί, η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας κα Ρόη Αντωνοπούλου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στο δείπνο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Ολυμπία, με τους συμβολισμούς, τις αξίες, την πνευματική της βαρύτητα, μπορεί να εμπνεύσει τον σύγχρονο κόσμο για ένα καλύτερο μέλλον. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος στάθηκε στη διαχρονική αξία της Ολυμπίας ως πηγή ανατροφοδότησης του Ολυμπιακού Κινήματος, σε μια εποχή εύθραυστων ισορροπιών, τονίζοντας ότι μόνο αν δουλέψουν μαζί τα μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας θα υπάρξει πρόοδος στον αθλητισμό αλλά και στη διαρκή προσπάθεια συμφιλίωσης των λαών.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, η κα Αντωνοπούλου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με προέδρους και μέλη Ολυμπιακών Επιτροπών, στην κατεύθυνση ενίσχυσης των σχέσεων του Δήμου με το Ολυμπιακό Κίνημα. Τέλος, έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ υπήρξαν και βραβεύσεις καταξιωμένων αθλητών διεθνούς επιπέδου.

Παρόντες στο δείπνο ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.κ. Ευθύμιος Κοτζάς, Γιώργος Αηδόνης και Γιώργος Γεωργούλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Μαντάς κ.α.

Περισσότερα Νέα