Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας : Συγκλονιστικός ο Τάσος Νούσιας ως «Ριχάρδος Β’»

24 Ιουλίου - 16:29 Τοπικά

Η σκηνοθετική ματιά της Marlen Kaminsky στην παράσταση «Ριχάρδος Β’ – Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» απέδωσε μια διαφορετική και συνάμα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο θεατρικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο θέατρο Φλόκα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.

Συγκλονιστικός ο Τάσος Νούσιας στον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθήλωσε με την ερμηνεία του το κοινό που τον καταχειροκρότησε, επιβεβαιώνοντας τις αμέτρητες εκθειαστικές κριτικές που έχει λάβει. Ένας πολύ απαιτητικός εναλλασσόμενος ρόλος, πάνω στον οποίο βασιζόταν ολόκληρη η παράσταση, μετέδωσε νοήματα βαθιάς αλήθειας μέσα από ένα από τα πιο δύσκολα έργα του Σαίξπηρ. Η κίνηση, η έκφραση, ο λόγος, η φωνή, ο τόνος, το σώμα, το καθένα ξέχωρα και όλα μαζί, παρέσυραν τον θεατή σε ένα ταξίδι στην ιστορία του μεγάλου βασιλιά που ήρθε αντιμέτωπος κατάματα με τη θνητή και την ηθική του υπόσταση.

Μια τρομερή δουλειά ενός σπουδαίου επιτελείου, από όλες τις απόψεις, από το εξαιρετικό λιτό, άμεσο και λειτουργικό σκηνικό των Αδελφών Αλαφούζου, τη μουσική του Constantin, την ξεχωριστή ερμηνεία του Αλέξανδρου Φιλιππόπουλου και της Μάιρας Μηλολιδάκη καθώς και τη δουλειά όλου του τεχνικού team.

Ο «Ριχάρδος Β’ – Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά» ήταν σίγουρα μια αλησμόνητη εμπειρία για κάθε θεατή!

Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Περισσότερα Νέα