Διεθνής αγώνας δρόμου 255 χλμ από Δελφούς ως Αρχ. Ολυμπία στις 1-2-3 Μαΐου

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Το Αθλητικό Σωματείο ΟΛΥΜΠΙΟΙ  με έδρα την Νέα Ιωνία Αττικής και πιο συγκεκριμένα η Οργανωτική ομάδα  αποτελούμενη από τον Ιωάννη Γερμακόπουλο τηλ. 6944338410, την Δήμητρα Κούρκουλα τηλ. 6976698322 και τον Μιχάλη Πασχαλίδη τηλ. 6944603818, οργανώνει για 4η συνεχόμενη χρονιά τον διεθνή αγώνα δρόμου ΔΟΛΙΧΟΣ ΔΕΛΦΟΙ – ΟΛΥΜΠΙΑ μήκους 255 χλμ. που διεξάγεται στις 1, 2 και 3 Μαίου 2015 και συνδέει τους δύο σημαντικότερους αρχαιολογικούς αλλά και σύγχρονους χώρους της Ελληνικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η διαδρομή κινείται μέχρι το Ρίο στον κύριο οδικό άξονα Ιτέας-Ρίου με προσέγγιση όπου είναι δυνατό σε δρόμους δίπλα στην θάλασσα περνώντας παράλληλα παραθαλασσίους οικισμούς.

Από το Ρίο και μετά αφού προηγουμένως οι δρομείς έχουν περάσει την γέφυρα Ρίου-Αντίρριου διασχίζουν δύο βουνά, το Παναχαϊκό και τον Ερύμανθο, περνώντας μέσα από χωριουδάκια, δασικές περιοχές, παράλληλα με ποτάμια και γενικά εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς περιοχές μέχρι να καταλήξει στην Αρχαία Ολυμπία έξω από τον αρχαιολογικό χώρο.

Στην τεράστια αυτή προσπάθεια αθλητών και διοργανωτών στέκονται αρωγοί οι Δήμοι Νέας Ιωνίας, Δελφών, Δωρίδας, Ναυπακτίας και Αρχαίας Ολυμπίας με την συμπαράσταση της περιφέρειας Δυτικής Πελοποννήσου, τους ραδιοερασιτέχνες Αχαΐας,  μεγάλος αριθμός εθελοντών, ιατρών, φυσιοθεραπευτών, Σαμαρειτών, και της τροχαίας καθώς και των κατοίκων των περιοχών από όπου διέρχεται.
Με την ευγενική χορηγία  της εταιρίας New Balance στην παροχή των αθλητικών φανέλων για τους αθλητές.
Στο αγώνα κάθε χρόνο συμμετέχουν περί τους 30 – 35 αθλητές εκ των οποίων αρκετοί από χώρες του εξωτερικού και λόγω της απίστευτης δυσκολίας καταφέρνουν να τερματίσουν ελάχιστοι.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί η τεράστια προσπάθεια που απαιτείται τόσο από πλευράς διοργανωτών ειδικά στο κομμάτι της σηματοδότησης της διαδρομής και του συντονισμού όσο και από πλευράς αθλητών οι οποίοι καλούνται να τρέξουν για 40 έως 46 ώρες χωρίς ύπνο κάτω από αντίξοες συνθήκες, ζέστη την ημέρα κρύο τις νυχτερινές ώρες, δύσβατο τερέν, πόνοι, εξάντληση και όλα όσα βιώνουν όλες αυτές τις ώρες αναδεικνύοντας έτσι την τεράστια ψυχική και σωματική αντοχή του ανθρώπου.
Καταλήγοντας θέλοντας να τονίσουμε την σπουδαιότητα αυτού του αγώνα όσον αφορά την ανάδειξη και αναβίωση της ιστορικότητας της διαδρομής, των δύο σημαντικών αυτών τόπων που στην ουσία αποτελεί ένα προσκύνημα στον μεγαλείο του πνεύματος, της διάθεσης για την ειρήνη, αλλά και των μηνυμάτων που στέλνει στον σύγχρονο άνθρωπο κάτι που αποτελεί και τον ζητούμενο στην μεγάλη αυτή προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους μας.

Περισσότερα Νέα