Διεθνής διάκριση για τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πύργου

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

          Ο  παγκόσμιος οργανισμός Dana Alliance for Brain Initiatives (DANA), τίμησε την προσπάθεια του 4ου Γυμνασίου, ενσωματώνοντας φωτογραφία έργων μαθητών του στο τεύχος Ιουνίου 2015, του newsletter  της. Η επιλογή έγινε μεταξύ πολλών έργων και χωρών και αποτελεί σημαντική διάκριση για το σχολείο.

Ο  παγκόσμιος οργανισμός DΑΝΑ ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέμα που αφορούν τον εγκέφαλο και τις νευροεπιστήμες. Μία από τις βασικές δράσεις του είναι μια ετήσια διεθνής εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος (Brain Awareness Week), που συνενώνει προσπάθειες από πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ενώσεις ασθενών , επαγγελματίες, γονείς και σχολεία από όλο τον κόσμο σε μία γιορτή για τον εγκέφαλο, διάρκειας μίας εβδομάδας.

Η 20η επέτειος  του Brain Awareness Week’s που πραγματοποιήθηκε από τις 16-22 Μαρτίου 2015, είχε τεράστια απήχηση με συμμετοχή 782 συνεργατών και 51 χωρών. Οι εορτασμοί και οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν ομιλίες, σχολικές εκδηλώσεις, ημερίδες, εκθέσεις,  επισκέψεις σε εργαστήρια, ταινίες και πολλά άλλα που μπορείτε να βρείτε  στην ιστοσελίδα http://www.dana.org/baw/, Partner Reports , Photo Gallery.

Στη χώρα μας διοργανώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις για το σκοπό αυτό εκ’ των οποίων και μία στην πόλη μας, στις 14 Μαρτίου, στο Θέατρο Απόλλων, με τίτλο: “Εγκέφαλος, ο γνωστός άγνωστος”, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών, του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Ανθρώπου και Ζώων του Τμήματος Βιολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες, του Ενδοπανεπιστημιακού Δικτύου Νευροεπιστημών Πανεπιστημίου Πατρών και τη δράση ‘’Βραδιά του Ερευνητή/ Researchers΄ Night’’, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τη συμμετοχή των: 4ου Γυμνασίου Πύργου, Γυμνασίου Καράτουλα, Γυμνασίου Γουμέρου και του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας, υπό το συντονισμό της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Μαριγούλας Μαργαρίτη.

Η προσπάθεια αυτή γνώρισε μεγάλη επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή του κοινού και πολύ δημιουργικότητα από τις ομάδες μαθητών και καθηγητών που συμμετείχαν.

Η κ. Μαργαρίτη, αναφερομένη στη σημαντική αυτή διάκριση μεταξύ των άλλων δήλωσε: “Αποτελεί διάκριση να ενσωματωθεί σε αυτό το παγκόσμιας κυκλοφορίας και σημασίας Newsletter η προσπάθεια ενός σχολείου σε αυτή την εκστρατεία, καθώς τα κριτήρια επιλογής είναι πολύ υψηλά. Συγχαρητήρια αξίζουν πρωτίστως τα παιδιά, η παιδαγωγική ομάδα και ο Διευθυντής κ. Γ. Κομιώτης, του 4ου Γυμνασίου, αλλά και σε όλους  όσοι συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα. Να ευχηθώ καλή πρόοδο σε όλους και πάντοτε να έχουμε τέτοιες διακρίσεις!”

Να σημειωθεί πως το 4ο Γυμνάσιο Πύργου συμμετείχε με μία δράση, με τίτλο: “Στη χώρα των Αισθήσεων”, με έκθεση πολλαπλών κατασκευών, οπτικοακουστική παρουσίαση ποιήματος και δραματοποιημένο debate. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 24 μαθητές όλων των τάξεων και με παιδαγωγική ομάδα τους: Ελένη Νίκα, Βιολόγο, συντονίστρια του προγράμματος, Μαρία Μπαντούνα, Αγγλικής Γλώσσας, Υποδιευθύντρια και Θεοδώρα Γκιουλέκα Χημικό. Ο κ. Κομιώτης εξέφρασε την ευαρέσκειά του στους μαθητές αλλά και στην παιδαγωγική ομάδα, σε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου και ευχήθηκε γρήγορα και άλλες επιτυχίες και διακρίσεις.

Περισσότερα Νέα