Διήμερη εκδρομή των Προσκόπων του Πύργου στην Καλαμάτα και συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης!

24 Ιουλίου - 17:54 Τοπικά

Διήμερη εκδρομή στην Καλαμάτα όπου μεταξύ των άλλων συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο οι Πρόσκοποι του Πύργου.

Το Σάββατο το πρωί αναχώρησαν από τον Πύργο για την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Εκεί, αφού εγκαταστάθηκαν στο χώρο που φιλοξενήθηκαν επισκέφτηκαν κεντρικά σημεία της πόλης. Τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια και συμμετείχαν σε δραστηριότητες που είχαν ετοιμαστεί από τους βαθμοφόρους τους. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε συγκινητική εορταστική εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Προσκοπισμού στη Μεσσηνία και το βράδυ πραγματοποίησαν ψυχαγωγικό βραδινό πρόγραμμα, που ετοίμασαν οι ίδιοι. Χθες Κυριακή, ανήμερα της επετείου της απελευθέρωσης της Καλαμάτας είχαν ένα πολύ κουραστικό αλλά ευχάριστο και ενδιαφέρον πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων γνώρισαν την Καλαμάτα μέσω ενός μεγάλου παιχνιδιού πόλης που ετοίμασαν για αυτά οι Πρόσκοποι της Καλαμάτας , παρακολούθησαν την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τους Έλληνες οπλαρχηγούς και συμμετείχαν στην εορταστική παρέλαση.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν Προσκόπους από την Καλαμάτα, την Τρίπολη και την Πάτρα, ενώ στο τέλος ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους Προσκόπους της Καλαμάτας για την ζεστή φιλοξενία που τους παρείχαν.

Περισσότερα Νέα