Δήλωση Μαριάννας Σταθοπούλου για την πρώτη κατοικία: Η παράταση δίνει «ανάσα» αλλά μια νέα δέσμη ρυθμίσεων θα μπορεί να διευκολύνει τους πολίτες

24 Ιουλίου - 16:34 Τοπικά

H παράταση του νόμου για την πρώτη κατοικία και την προστασία των δανειοληπτών μας, με όλα τα ισχύοντα χαρακτηριστικά του από το Υπ. Οικονομικών, στη δύσκολη περίοδο της κρίσης από την πανδημία αποτελεί ένα πολύ καλό μήνυμα και αναμφίβολα θα δώσει μια μικρή έστω και προσωρινή «ανάσα» καθώς βρίσκονται σε δύσκολη θέση. 

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες η δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ Ιωάννα – Μαρία Σταθοπούλου η οποία έχει ασχοληθεί και προσωπικά εξ’ αντικειμένου με αρκετές περιπτώσεις «κόκκινων» δανείων γνωρίζοντας τα ιδιαίτερα και μεγάλα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει μια οικογένεια η οποία έρχεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο των πλειστηριασμών.

Η κα Σταθοπούλου επισημαίνει ότι έστω και έτσι και παρά την διαφορετική στάση που κρατά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αυτό το θέμα, η τρίμηνη παράταση δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για την διάσωση  της πρώτης κατοικίας και την ρύθμιση δανείων στο πλαίσιο του καθεστώτος που επικρατεί σήμερα και θα ισχύσει μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Καλεί έτσι τους ενδιαφερόμενους δανειολήπτες να μην αφήσουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα να πάει χαμένη αντιθέτως να εκμεταλλευθούν τον χρόνο που έχουν μπροστά τους ώστε να καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ρύθμιση, και να βγουν από μια μεγάλη «περιπέτεια» για τη συνέχεια.

 

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ

 

Βέβαια η πολιτευτής της ΝΔ τονίζει ότι ανεξαρτήτως της προαναφερόμενης παράτασης, μια νέα διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει πολύ σύντομα για δεύτερο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας κάτι για το οποίο ήδη έχει κινηθεί και συζητά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η στήριξη των δανειοληπτών σε αυτή την περίπτωση εξετάζεται με μια σειρά άλλων  και εναλλακτικών μέτρων όπως η επιδότηση από το κράτος των δόσεων τόσο για τα «κόκκινα» δάνεια όσο και για εκείνα που δεν μπόρεσαν να πληρωθούν την τρέχουσα περίοδο από επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί οριστικά κάτι συγκεκριμένο, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν στοχευμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις για να διευκολυνθούν επαγγελματίες και νοικοκυριά με πρώτο άξονα την προστασία περιουσιών και παράλληλα με έναν ευέλικτο τρόπο ρυθμίσεων και διεκπεραίωσης των δανείων από την πλευρά των πολιτών κατέληξε στη δήλωσή της η κα Σταθοπούλου.

Περισσότερα Νέα