Δήλωση Μιχάλη Κατρίνη για την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής: Η Δημοκρατία απαντά, νικά και δικαιώνει

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.  Είναι μια μέρα ανάστασης και συγκίνησης. Σε μια από τις σημαντικότερες δίκες της μεταπολίτευσης, η Ελληνική δικαιοσύνη, με συναίσθηση της ιστορικής της ευθύνης, καταδίκασε το σκληρό πολιτικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Εκφράζω απερίφραστα την ικανοποίησή μου για την απόφαση αυτή, όπως εξέφρασα χθες την εμπιστοσύνη μου στην κρίση της Ελληνικής δικαιοσύνης. Πρόκειται για απόφαση-σταθμό που στέλνει μήνυμα δημοκρατικής εγρήγορσης, αλληλεγγύης στα θύματα, μηδενικής ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση και τα απεχθή ιδεολογήματα του φασισμού και του νεοναζισμού.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον νεοναζισμό,  που με τον πιο ακραίο και αποτρόπαιο τρόπο εξέφρασε η Χρυσή Αυγή, συνεχίζεται αταλάντευτα και δυναμικά παντού: στο δημόσιο λόγο, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς,  σε όλη την κοινωνία, σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

 Με μαχητικότητα, υπευθυνότητα, ενωτικό πνεύμα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε να επιβεβαιώνουμε τη δημοκρατία κάθε μέρα. Σήμερα μας πλημμυρίζει η χαρά, η ικανοποίηση, η ηθική ανάταση, για το δίκιο που έλαμψε, δεν εφησυχάζουμε όμως.

Η σημερινή ιστορική απόφαση είναι  αφετηρία για νέους αγώνες!

Περισσότερα Νέα