Δήλωση Νίκου Κοροβέση για την απόσυρση του Μητροπολίτη Ηλείας κ. κ Γερμανού: Η φωτεινή του διαδρομή και το πολυσχιδές έργο του, παρακαταθήκη για την Ηλεία

24 Ιουλίου - 19:24 Τοπικά

Η απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού Β΄ να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του και να αποσυρθεί , προκαλεί  βαθύτατη συγκίνηση αλλά και θλίψη σε όλους τους Ηλείους, που για πάνω από 40 χρόνια καθοδηγήθηκαν από έναν τόσο άξιο Ποιμενάρχη με τεράστια ανθρωπιστικό και θεολογικό έργο.

Με την εξέχουσα προσωπικότητά του, το ήθος του,  τη σοφία του και την λιτή ζωή του, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, δίδαξε την αλληλεγγύη και την αγάπη αναδεικνύοντας στην πράξη την πραγματική αποστολή της Εκκλησίας, προσφέροντας μέσα από τις κοινωνικές δομές που ο ίδιος δημιούργησε, ένα ασφαλές καταφύγιο για χιλιάδες ανθρώπους αγκαλιάζοντας όλους τους αναξιοπαθούντες και ανήμπορους συμπολίτες μας που βρήκαν ξανά την ελπίδα μέσα από το έργο του και τις δράσεις της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας.  Και πάντα αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες. έκανε τον λόγο πράξη γι αυτό και αφήνει ως παρακαταθήκη για τον νομό μας αλλά και τον επόμενο Ιεράρχη,  ένα πολύ μεγάλο φιλανθρωπικό έργο.

Παράλληλα, όποτε χρειάστηκε στάθηκε ως Πνευματικός ηγέτης, όχι μόνο αρωγός, αλλά ενωτικός και μπροστάρης στην διεκδίκηση των κορυφαίων ζητημάτων του νομού, όπως στον αγώνα για την υλοποίηση του έργου του αυτοκινητόδρομου της Πατρών- Πύργου και των Πανεπιστημιακών  σχολών  και είχε μια στενή συνεργασία με όλους  τους αιρετούς και  θεσμικούς εκπροσώπους του νομού, ενώ οι πόρτες της Ι. Μητρόπολης Ηλείας ήταν πάντα ανοιχτές για όλους. Προσωπικά είχα την τιμή και την χαρά να συνεργαστώ αρκετές φορές μαζί του και να διακρίνω την βαθιά αγάπη του για τον τόπο του, για τον άνθρωπο αλλά και τον Πολιτισμό στην μακρόχρονη διακονία του.

 Ο Ποιμενάρχης μας είναι μια μεγάλη , ολύμπια πνευματική προσωπικότητα με βαθιά γνώση των εκκλησιαστικών ζητημάτων,  που χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού όχι μόνο των Ηλείων αλλά όλης της Εκκλησίας γι’ αυτό και ο λόγος του είχε πάντα μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Εμείς οι Ηλείοι υπήρξαμε τυχεροί που είχαμε έναν τόσο άξιο Μητροπολίτη που σε όλη του τη ζωή έκανε πράξη το “αγαπάτε αλλήλους…”. Του εύχομαι υγεία και γαλήνη και να συνεχίσει να έχει το ποίμνιο του κάτω από την σκέπη του και τη έγνοια του γιατί το κενό που αφήνει πίσω του θα είναι δυσαναπλήρωτο. Εύχομαι ακόμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.  Αθανάσιος, που αποτελεί επιθυμία του να είναι ο αντικαταστάτης του, να συνεχίσει την φωτεινή διαδρομή και το πολυσχιδές έργο του Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού.

Περισσότερα Νέα