Δήλωση του βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Κ. Τζαβάρα για την καταδίκη της Χ.Α.: «Ιστορική απόφαση για τη Δημοκρατία»

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Η ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής με την οποία αναγνωρίζεται μεταξύ των άλλων και ο εγκληματικός χαρακτήρας του ναζιστικού αυτού μορφώματος αποτελεί νίκη της Δημοκρατίας επί των δυνάμεων της ανελευθερίας, του σκοταδισμού και του ολοκληρωτισμού.

Η σημερινή απόφαση ήρθε να επισφραγίσει την πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το λαό στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Η σημερινή ημέρα αποτελεί σταθμό στην πολιτική ιστορία του τόπου. Κλείνει με αυτήν ένας κύκλος πολιτικής ζωής, όπου ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και ως ένα βαθμό πολιτικές εκφράσεις του κοινωνικού υποκόσμου, όπως η Χρυσή Αυγή, άσκησαν σημαντική επιρροή στην εξέλιξη των κοινωνικών και πολιτικών μας πραγμάτων.

Είμαι υπερήφανος που ήμουν μέλος της Κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία είχε το πολιτικό θάρρος τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη όλες τις υποθέσεις που αποκάλυπταν τον αληθινό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στον τόπο και που στέκεται διαχρονικά απέναντι σε όποιον την επιβουλεύεται. Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε, πλην όμως είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα Νέα