Δημ. Μεσσαλάς: Ασφαλής και ομαλή η επαναλειτουργία των Λυκείων του Δήμου Πύργου

24 Ιουλίου - 16:33 Τοπικά

       Χωρίς κανένα πρόβλημα και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ,για την υγεία και την ασφάλεια του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού ,επαναλειτούργησαν όλα τα Λύκεια του Δήμου Πύργου .

         Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών ,  Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης  και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Δημήτριος Μεσσαλάς σε δήλωση του ανέφερε ότι  : « Μετά από δύο μήνες απουσίας λόγω κορονοϊού επέστρεψαν την Δευτέρα  στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, με συνθήκες όμως εντελώς διαφορετικές από αυτές που είχαν συνηθίσει.

   Τα μέτρα προστασίας επιβάλλουν διαφορετικούς κανόνες τους οποίους μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να τηρούν λόγω της πανδημίας.

    Αποστάσεις, απολυμαντικά , μάσκες και συχνός καθαρισμός συνθέτουν την νέα εικόνα στις σχολικές δομές, την ώρα που το ποσοστό προσέλευσης των μαθητών ποικίλει ανά σχολείο ,  αφού διαφαίνεται ότι μεγάλος  αριθμός μαθητών   κάνει χρήση είτε των απουσιών είτε της υπεύθυνης δήλωσης για συγγενικό του πρόσωπο που βρίσκεται σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού » .

      Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επισήμανε ότι : « Η  προστασία της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών , μετά την   επαναλειτουργία  της Γ΄ Λυκείου   και εν συνεχεία   όλων των λοιπών τάξεων  της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης  ,  αποτελεί πρωταρχικό  μέλημα της Δημοτικής Αρχής.   Ήδη μέσω της αρμόδιας σχολικής επιτροπής έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα , σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων Υπουργείων και του ΕΟΔΥ και έχουμε εξασφαλίσει  κάθε μέσο ( αντισηπτικά , καθαριστικά , μάσκες κτλ ) για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών , ενώ έχει ήδη προγραμματισθεί  ο  διαρκής και ορθός καθαρισμός των σχολικών μονάδων αλλά και η προστασία των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων , με την χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας και την παρακολούθηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου την προηγούμενη εβδομάδα.

     Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ένα υγιές και ασφαλές σχολικό περιβάλλον στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς .

     Είμαι βέβαιος ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά και  την 18η Μαΐου με την επαναλειτουργία των λοιπών τάξεων  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα είμαστε αρωγοί σε ότι απαιτηθεί.»

Περισσότερα Νέα