Δημ. Μπαξεβανάκης: Τα σκουπίδια, η κυβέρνηση και οι θρασείς υποκριτές

24 Ιουλίου - 17:19 Τοπικά

Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε. Με παρέμβασή της, οι ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας θα δεχτούν τα απορρίμματα που επί μήνες συσσωρεύονται στον Πύργο και στα χωριά. Η κυβερνητική αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε παράλληλα στη χτεσινή σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, αυτό που όλοι γνωρίζουμε αλλά ορισμένοι (κάνουν ότι) ξεχνούν: Η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην αυτοδιοίκηση. Η ανικανότητα, για να χρησιμοποιήσουμε μια επιεική έκφραση, των (τωρινών και προηγούμενων) αιρετών της αυτοδιοίκησης και του πολιτικού προσωπικού του πάλαι ποτέ δικομματισμού, να διαχειριστούν το φλέγον ζήτημα, είναι υποκριτικό και ανήθικο να μεταβιβάζεται στη νέα κυβέρνηση.

Την ώρα που η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να καλύψει τις αθλιότητές τους, οι αποτυχημένοι εκπρόσωποι του σάπιου πολιτικού συστήματος της Ηλείας, που διαφέντευαν τις τύχες του νομού μας για δεκαετίες, αντί να σωπάσουν αναλογιζόμενοι το πού οδήγησαν το νομό μας με την πελατειακή συμπεριφορά τους, έχουν το θράσος να κατηγορούν την νεοεκλεγμένη κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια, θα απολογηθούν ποτέ γιατί στην Ηλεία δεν υπάρχει ΧΥΤΑ;

Τους ενημερώνουμε πάντως, αν και το γνωρίζουν, ότι τις τελευταίες εβδομάδες καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για την ανακούφιση των πολιτών του Δήμου Πύργου από τις συνέπειες της δικής τους άθλιας πρακτικής δεκαετιών. Τους διαβεβαιώνουμε παράλληλα, ότι κατηγορίες εναντίον μας από τους εκπροσώπους του μνημονιακού κατεστημένου, αποτελούν για μας τίτλους τιμής.

Έχουμε γίνει κουραστικοί τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνοντας ποια είναι η μοναδική λύση. Επιθετική ανακύκλωση στην πηγή (στο σπίτι, στο γραφείο, στην επιχείρηση, παντού) με πολλαπλή ενημέρωση των πολιτών, οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίηση, μηχανική διαλογή ή άλλη επεξεργασία σε τοπική κλίμακα και ταφή του υπολείμματος στον ΧΥΤΥ, που πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Για τις προτάσεις μας αλλά και για τους αγώνες που δώσαμε λοιδορηθήκαμε ασύστολα. Επιτέλους, φαίνεται ότι έστω και αργά, αρκετοί που επί χρόνια μας συκοφαντούσαν, αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και προσχωρούν στις απόψεις μας. Τους καλωσορίζουμε.

Από εδώ και πέρα η ευθύνη ανήκει στην αυτοδιοίκηση. Καμιά άλλη έξωθεν βοήθεια δεν θα υπάρξει. Η μεσοπρόθεσμη αλλά και η οριστική λύση θα δοθεί από τους φορείς της Ηλείας. Κανένας άλλος νομός δεν έχει υποχρέωση να δέχεται τα δικά μας σκουπίδια, όπως κι εμείς δεν θα δεχόμασταν τα σκουπίδια άλλων. Είναι η ώρα της δράσης για τους δημοτικούς μας άρχοντες και τον ΦΟΔΣΑ.

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότερα Νέα