Δήμαρχος Πύργου: «Εξελίξεις στις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών – Συνομιλία Αντωνακόπουλου / Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης»

24 Ιουλίου - 16:32 Τοπικά

  Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος   σχετικά με την άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών του Δήμου  λόγω των επιπτώσεων του καύσωνα  στην ελαιοκαλλιέργεια.

Ειδικότερα από το γραφείο του Υπουργού υπήρξε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πύργου στην οποία έγινε γνωστό στον Δήμαρχο ότι θα πρέπει άμεσα η αρμόδια Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας  να συντάξει σχετικό φάκελο με την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών καθώς και των δελτίων υψηλών θερμοκρασιών, από την Ε.Μ.Υ.  (ακόμα και πάνω από 40 βαθμούς) που επικράτησαν στις περιοχές για το χρονικό διάστημα  16 έως18 Μαΐου 2020.

 Αφού σχηματισθεί ο σχετικός φάκελος τότε η αποζημίωση  μπορεί να γίνει μόνο μέσω του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (πρώην ΠΣΕΑ) .Να σημειωθεί ότι όμοροι Νομοί έχουν ήδη προχωρήσει στην σχετική διαδικασία.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση και τόνισε  ότι η κυβέρνηση  πρέπει να βρει τα χρηματοδοτικά εργαλεία  ώστε να  αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί το γρηγορότερο δυνατόν.

Περισσότερα Νέα