Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Αντιπλημμυρικά έργα ή παιχνίδι με το αμμοχάλικο;

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

Τα Καλυβάκια, του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων επισκέφθηκε πρόσφατα ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Κυριάκο Μπίστα από το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και μέλη της τοπικής Οργάνωσης Μελών, συζήτησαν με τους κατοίκους το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από τον τρόπο που εκτελούνται τα αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό ποταμό. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, ο ανάδοχος του έργου, το οποίο περιλαμβάνει και τη διευθέτηση της κοίτης, ενεργεί με γνώμονα κυρίως την αμμοχαλικοληψία και με τρόπο που δημιουργεί κινδύνους για νέες πλημμύρες τον προσεχή χειμώνα. Συνόδευσαν μάλιστα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους έδειξαν τα επίμαχα σημεία στο ποτάμι.
Δεδομένου ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Μπαξεβανάκης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο, στον οποίο εξέθεσε τις ανησυχίες των κατοίκων. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον βουλευτή για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών.
Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει σωστή επίβλεψη και αυστηρός έλεγχος στην εκτέλεση του έργου από τους επιβλέποντες τις Περιφέρειας. Επίσης, η Κτηματική Υπηρεσία οφείλει να ελέγχει τις ποσότητες αδρανών υλικών που λαμβάνονται από το ποτάμι, καθώς και τη νόμιμη διαχείρισή τους.
Το παιχνίδι με τα αδρανή υλικά στα ποτάμια του νομού μας, που μετά τις πυρκαγιές του 2007 πήρε μεγάλες διαστάσεις, είναι καιρός να σταματήσει. Τα δημόσια έργα οφείλουν να εκτελούνται με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και το δημόσιο συμφέρον.

Περισσότερα Νέα