Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Τα "φυντάνια" του μνημονίου πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις "κατσαρόλας"…

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Ανακοίνωσε εξέδωσε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Μπαξεβανάκης σχετικά με την ψήφιση από την βουλή του νομοσχεδίου για την Παιδεία, στο οποίο είχε επιλεγεί να είναι ο εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση των μνημονιακών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι), η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στο οποίο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Ιδιαίτερη στιγμή της συζήτησης ήταν η ενόχληση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διέκοψε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτός αναφέρθηκε στα “φυντάνια” του μνημονίου που πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις “κατσαρόλας”.

Με το νομοσχέδιο:
– Διευρύνονται οι επιλογές των μαθητών για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι αποφεύγεται το ενδεχόμενο να μην εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λόγω των περιορισμένων επιλογών που τους έδινε ο νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης, μαθητές με υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις.
– Καταργείται η περιβόητη τράπεζα θεμάτων που τόσο πολύ ταλαιπώρησε πέρσι τους μαθητές.
– Αποσυνδέονται οι βαθμοί προαγωγής και απόλυσης στο Λύκειο από το βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ως ένα πρώτο βήμα για την αυτονομία του Λυκείου.
– Διαχωρίζονται τα πειραματικά σχολεία από τα πρότυπα, ώστε να γίνεται η πειραματική διδασκαλία σε αντιπροσωπευτικό, και όχι επιλεγμένο, δείγμα μαθητών.
– Καταργείται η επαίσχυντη “συνέντευξη” από τα κομματικά ελεγχόμενα Συμβούλια Επιλογής,για την επιλογή διευθυντών στα σχολεία και δίνεται λόγος στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
– Επανασυστήνονται στα ΕΠΑΛ οι ειδικότητες που πραξικοπηματικά κατάργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και επιστρέφουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Βήμα – βήμα γκρεμίζουμε τους μνημονιακούς νόμους!»

Περισσότερα Νέα