Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Θα επιβραβεύσει η Ηλεία αυτούς που έκλεισαν τις πανεπιστημιακές σχολές;

24 Ιουλίου - 19:00 Τοπικά

Σε λίγες μέρες θα ξαναπάμε στην κάλπη. Καλό θα ήταν πριν ψηφίσουμε να αναλογιστούμε τι έγινε στον τόπο μας αυτά τα 4 χρόνια.

–          Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας – Πύργου, που είχε αρχίσει να κατασκευάζεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σταμάτησε και αντί να έχουμε σήμερα έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια, έχουμε τις «ομορφιές» με τα κολωνάκια.

–          Η μελέτη για την κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, έτοιμη από το 2017, αραχνιάζει στα συρτάρια της ΕΡΓΟΣΕ.

–          Τα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας βρίσκονται υπό διάλυση.

–          Η μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην Κρέστενα, που σχεδιάστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει εγκαταλειφθεί.

–          Στο έργο ανάδειξης και ήπιας αξιοποίησης του Καϊάφα ο εργολάβος αποχώρησε γιατί δεν τον πληρώνουν.

–          Η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης, που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, αγνοείται.

–          Η ανακαίνιση και ανάδειξη του φράγματος Πηνειού, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από το 2019, βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα.

–          Τις πανεπιστημιακές σχολές, τη Μουσειολογία του Πύργου και τη Γεωπονία της Αμαλιάδας τις έκλεισε η ΝΔ, ενώ το τμήμα ΤΕΦΑΑ που είχε ιδρυθεί δεν λειτούργησε ποτέ.

Σε λίγες μέρες θα πάμε ξανά στην κάλπη. Θα αρκεστούμε στις πελατειακές σχέσεις και στην εξαγορά συνειδήσεων; Ή μήπως είναι η ώρα να σκεφτούμε και λίγο τον τόπο μας και την κατάντια του;

Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Περισσότερα Νέα