Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή μέσω της δημιουργίας Θεματικών Διαδρομών

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Χθες Τρίτη 23 Ιουνίου στο Cine Άστρον στα Λεχαινά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του έργου με τίτλο: «Promoting Area Attractiveness through Hiking and Introducing a Different Touristic Approach (P.A.T.H.)», το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020.

Τη παρουσίαση του έργου P.A.T.H πραγματοποίησε ο κ. Καμπέρος Θ. Προϊστάμενος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, τον οποίο καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την εξαιρετική δράση του προγράμματος ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Λέντζας Γ. δηλώνοντας πως ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης είναι αρωγός και συμμέτοχος στην προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού, των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, της αρχιτεκτονικής (διατηρητέων κτηρίων, οικισμών, εκκλησιών-μοναστηριών), αλλά και της φυσικής κληρονομίας και του φυσικού κάλους του Δήμου μας.

Στόχος του έργου, η τουριστική ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα του Δήμου μας μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών διαδρομών πεζοπορίας της περιοχής. Η δημιουργία των θεματικών διαδρομών πρόκειται να ενισχυθεί από την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους τελικούς χρήστες:

1. Προγραμματισμό επίσκεψης ανάλογα με τις ανάγκες τους

2. Πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές

3. Καταγραφή προσωπικής εμπειρίας

Προβλέπεται επίσης, η ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων για τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων διαδρομών που θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Στη παρουσίαση παρευρέθησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακαλέτρη Γ., οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιαννίτση Α., Κεκάτος Δ., Βαγγελάκος Π., Βαρβαρέσος Γ. και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λεχαινών κ. Παναγιώταρος Δ., καθώς και εκπρόσωποι από φορείς του Τουρισμού.

Περισσότερα Νέα