Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Διάνοιξη δρόμων για την πρόσβαση οχημάτων και την κατάσβεση πυρκαγιάς

13 Ιουνίου - 09:50 Τοπικά

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του Νόμου, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ενισχύει τους Δήμους με σκοπό να διασφαλίσει την προσβασιμότητα οχημάτων κατάσβεσης πυρκαγιών σε σημεία δυσπρόσιτα, καθώς και σε σημεία όπου υπάρχουν ήδη ζώνες πυρασφάλειας.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας εργάζεται πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα και έχει ήδη ολοκληρώσει τον καθαρισμό των δρόμων σε αρκετές τοπικές κοινότητες, ενέργειες που θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου.

Προ ημερών, την επίβλεψη των εργασιών έκαναν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Λινάρδος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα της Φολόης, κ. Ιωάννης Αλεξανδρόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, κ. Πέτρος Γκούβας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδινής, κ. Αντρέας Ανδρικόπουλος.

«Ο καθαρισμός και η διάνοιξη των αντιπυρικών οδών λειτουργούν ως μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και τις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και μαχόμαστε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, έχουμε κατορθώσει να έχει ολοκληρωθεί ήδη ένα μεγάλο μέρος καθαρισμού των οδών. Βασικός μας στόχος είναι η ασφάλεια του πολίτη», δήλωσε ο κ. Λινάρδος. Όπως επισήμανε ο ίδιος, «στην περίπτωση της Αχλαδινής, δεν αρκεστήκαμε μόνο στα προβλεπόμενα, αλλά προχωρήσαμε στη βελτίωση όλου του οδικού δικτύου της περιοχής, με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών. Ένα χρόνο πριν, η κοινότητα αυτή υπέστη σοβαρές φθορές από την φωτιά που προκλήθηκε και πιστεύω ότι έως ένα μεγάλο βαθμό καταφέραμε να επέμβουμε σημαντικά

Περισσότερα Νέα