Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Εξυπηρέτηση δημοτών μόνο με ραντεβού για μέγιστη ασφάλεια

24 Ιουλίου - 16:23 Τοπικά

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 η Επιτροπή αντιμετώπισης θεμάτων σχετικών με την εμφάνιση του κορονοϊού (Covid-19) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η διαχείριση ζητημάτων σχετικών με τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, στα πλαίσια των περιοριστικών μέτρων που έχουν καθοριστεί με βάση τις σχετικές εγκυκλίους της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε, τα Δημοτικά Καταστήματα, τόσο στην έδρα του Δήμου (Αρχαία Ολυμπία) όσο και στις Δημοτικές Ενότητες Λαμπείας, Λασιώνος και Φολόης, να είναι κλειστά για το κοινό, το οποίο θα εξυπηρετείται πλέον μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και μόνο για τις περιπτώσεις που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν εξ αποστάσεως.

Ακόμη, καθορίστηκε ο τρόπος εργασίας του προσωπικού του Δήμου, πάντα στα πλαίσια των σχετικών εγκυκλίων. Αποφασίστηκε ειδικότερα η εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας και τηλεργασίας, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις δυνατότητες της υπηρεσίας και με γνώμονα τόσο την εξυπηρέτηση των δημοτών όσο και την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου. Το πλαίσιο λειτουργίας που αποφασίστηκε θα διαρκέσει μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Στόχος των μέτρων δεν είναι να περιορίσουν την πρόσβαση των δημοτών μας στις δημοτικές υπηρεσίες αλλά να διασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή προστασία τους απέναντι στην τόσο επικίνδυνη νόσο του κορονοϊού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιόπουλος, προσθέτοντας: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας μέσα από τους εναλλακτικούς τρόπους που η σύγχρονη τεχνολογία μας παρέχει. Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών μας, με την ελπίδα σύντομα οι συνθήκες να είναι και πάλι πρόσφορες για την κανονική λειτουργία των υπηρεσιών μας».

Περισσότερα Νέα