Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας του ποταμού Κλαδέου

24 Ιουλίου - 16:33 Τοπικά

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο η σύμβαση ανάθεσης της μελέτης παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου για την κατασκευή νέας γέφυρας του ποταμού Κλαδέου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, με ΦΠΑ.

Αντικείμενο της μελέτης είναι η κατασκευή νέας γέφυρας στην συμβολή της αγροτικής οδού που διέρχεται στη νότια πλευρά του αρχαιολογικού χώρου – ανάχωμα ποταμού Αλφειού, με τον ποταμό Κλαδέο. Η συνολική μελέτη περιλαμβάνει επιμέρους μελέτες τοπογραφίας, υδραυλικών, συγκοινωνιακών και τεχνικών έργων, όπως και περιβαλλοντική – γεωτεχνική μελέτη. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης είναι 11 μήνες. Η κατασκευή της εν λόγω γέφυρας αποτελεί βασικό μέρος ενός συνολικού έργου δημιουργίας νέας δημοτικής οδού συνολικού μήκους τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων που θα παρακάμπτει τον αρχαιολογικό χώρο.

Για την μελέτη, ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε: «Υλοποιούμε αυτή την μελέτη ως τμήμα του έργου παράκαμψης του αρχαιολογικού χώρου, το οποίο αποτελεί, τόσο πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, όσο και πρόταση της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Επίσης, εκτός από την εξυπηρέτηση των κατοίκων, θα αποτελεί και μια εναλλακτική τουριστική διαδρομή προς την πλευρά του ποταμού Αλφειού. Η μελέτη αυτή θα αποτελέσει ένα απαραίτητο εργαλείο για ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση στο επόμενο προγραμματικό πλαίσιο. Αυτά τα έργα θα διευκολύνουν σημαντικά τόσο τους δημότες μας στις μετακινήσεις τους, όσο και την διαμόρφωση τουριστικής διαδρομής στα όρια του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, ένα έργο το οποίο είναι ενταγμένο στην Ο.Χ.Ε. Δυτικής Ελλάδας».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων κ. Παναγιώτης Φλέσσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και ειδικά η Τεχνική Υπηρεσία του, συνεχίζοντας άοκνα, με μεθοδικότητα και ιεραρχώντας τις προτεραιότητες, παρά τις δυσκολίες του Covid-19 την υλοποίηση έργων και μελετών. Μέσα στο πλαίσιο αυτό ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες για την ανάθεση της παραπάνω μελέτης. Σκοπός μας είναι να δρομολογούνται οι δράσεις αυτές που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας και θα αναδεικνύουν την περιοχή μας χωρίς να χάνονται εξασφαλισμένοι πόροι και να διεκδικούνται νέοι».

Περισσότερα Νέα