Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Στους 91 Δήμους που υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων.

14 Μαρτίου - 10:06 Τοπικά

Υπεγράφη την Τρίτη 12 Μαρτίου η Ιδρυτική Διακήρυξη του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων, του πρώτου δικτύου για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, στο οποίο συμμετέχουν 91 Δήμοι της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Στόχος του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) είναι να διασφαλίσει και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την παροχή στήριξης στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Κάθε Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να εκπονεί Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Διαχείρισης των Συνεπειών, να δίνει έμφαση στην «προ-δραστική» λειτουργία του συστήματος πολιτικής προστασίας, να αξιοποιεί τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και την τεχνητή νοημοσύνη σε συνεργασία με εταιρείες και ερευνητικούς οργανισμούς, με τις δημόσιες αρχές αλλά και τους πολίτες. Μεταξύ άλλων, οι Δήμοι θα είναι σε θέση να βελτιώσουν την ικανότητα ανταπόκρισης σε καταστάσεις κινδύνου με αναβάθμιση των δεξιοτήτων και άλλων πολιτικών προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

8 Υπουργοί, 80 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και συνολικά 120 καταξιωμένοι και διακεκριμένοι ομιλητές συμμετείχαν ενεργά στο κορυφαίο FORUM για το περιβάλλον από τον μεγαλύτερο περιβαλλοντικό σύνδεσμο της χώρας, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού. 91 Δήμοι της χώρας μας, υπογράφοντας την Διακήρυξη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου του ΣΠΑΥ και Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, για μια κοινή προσπάθεια να κατανοήσουμε το μεταβαλλόμενο τοπίο των κινδύνων και να αναπτύξουμε ικανότητες, με τις οποίες θα τους αξιολογούμε και θα τους διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά για την προστασία και την ασφάλεια και εν γένει την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινωνιών.

Σε αυτή τη σημαντική στιγμή έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Καρανικολός. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ανταποκρίθηκε στις καινοτομίες, λέγοντας «ναι»  σε ένα μεγάλο αυτοδιοικητικό βραχίονα για την πρόληψη σε τοπικό επίπεδο και κυρίως για την ανθεκτικότητα των πόλεων σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την εκάστοτε κυβέρνηση.

Περισσότερα Νέα