Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Συγκροτήθηκε Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Τη συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από σχετική εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χάρη Σπηλιόπουλου.

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής που είναι 15μελής, απαρτίζεται από τους:

 1. Σπηλιόπουλο Χαράλαμπο, Αντιδήμαρχο σε θέματα Τουρισμού ως Πρόεδρος.
 2. Κοτζά Ευθύμιο, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».
 3. Μπενέτση Ανδρέα, Δημοτικό Σύμβουλο από τη Δημοτική παράταξη «ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ».
 4. Γεωργούλη Γεώργιο, Δημοτικό Σύμβουλο από τη Δημοτική παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ».
 5. Τυλιγάδα Βασίλειο, Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας, με αναπληρωτή του τον Σπηλιόπουλο Αλκιβιάδη.
 6. Ζαρόκωστα Νικόλαο Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας «Ο ΕΡΜΗΣ», με αναπληρωτή του τον Αντιπρόεδρο κ. Μικελόπουλο Δημήτριο.
 7. Παναγούλη Κωνσταντίνο, Πρόεδρο Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής Και Κοινωνικής Ωφέλειας “ECO ΔΙΒΡΗΣ”, με αναπληρωτή του την Ταμία κα Κανελλοπούλου Φωτεινή.
 8. Σιάκκουλη Νικόλαο Πρόεδρο Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Συλλογικής Και Κοινωνικής Ωφέλειας «Περιβαλλοντικές Διαδρομές – Δράσεις “Eco Action Νεμούτας”», με αναπληρωτή του τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Καψή.
 9. Σπηλιοπούλου Βασιλική, υπάλληλο Γραφείου Τουρισμού και Απασχόλησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
 10. Κοτσιούρου Ιωάννα, Ξεναγό, εμπειρογνώμονα σε θέματα τουρισμού.
 11. Παναγόπουλο Λύσανδρο, Δημοτικό Σύμβουλο.
 12. Μαντά Παναγιώτη, Πρόεδρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας.
 13. Ζαπάντη Αχιλλέα, Επιχειρηματία στον τομέα τουρισμού.
 14. Κούρβα Δημήτριο, Επιχειρηματία στον τομέα εστίασης.
 15. Χαράλαμπο Ι. Μαμούση, εκπρόσωπο Τουριστικών Γραφείων Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα τελευταία 5 μέλη της Επιτροπής προτάθηκαν από το Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 67/23624/14.04.2020 Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συνεργασία με τους φορείς

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δίνει μεγάλη σημασία στον τουριστικό τομέα και είναι η πρώτη φορά που συγκροτείται επιτροπή αυτής της αρμοδιότητας από το Δημοτικό Συμβούλιο: «Ως Δημοτική Αρχή προτείναμε, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, τη συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης με σκοπό την υλοποίηση ενός συγκροτημένου προγράμματος προβολής συνολικά του Δήμου μας, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα. Η ανάδειξη των επιμέρους χαρακτηριστικών του (π.χ. πολιτιστικός, εναλλακτικός, αθλητικός, γαστρονομικός, συνεδριακός, θρησκευτικός τουρισμός, οινοτουρισμός και οικοτουρισμός), η προσέλκυση νέων αγορών με στόχευση σε κοινά διαφορετικής γεωγραφίας ή κοινωνικοοικονομικής τάξης και σε κοινά με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, όπως επίσης και η αποφόρτιση της υψηλής τουριστικής περιόδου, με άλλα χρονικά διαστήματα, αποτελούν βασικές μας επιδιώξεις».

Ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Χάρης Σπηλιόπουλος δήλωσε: «Η περιοχή μας είναι τόπος περιήγησης με αναφορές στο ένδοξο παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα θα θέλαμε να είναι ένας «ζωντανός» προορισμός διακοπών και όχι απλά ένα ανοιχτό Μουσείο. Η διατήρηση του τουριστικού προϊόντος μας στις πρώτες θέσεις προτίμησης των τουριστών, επιβάλλει από πλευράς μας την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών δράσεων προβολής και προώθησης, ιδίως την περίοδο αυτή που λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας του covid-19 η πτώση του τουρισμού ήταν ραγδαία, φθάνοντας μέχρι και το 80-90 % στην περιοχή μας, για την τουριστική περίοδο 2020. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ψηφίσουμε τον Κανονισμό λειτουργίας της επιτροπής που θα προβλέπει τις επόμενες κινήσεις, με απώτερο στόχο τη δημιουργία για πρώτη φορά ενός επιχειρησιακού σχεδίου για το Δήμο μας».

Περισσότερα Νέα