Δήμος – Κοινωνία – Όλοι εμείς ανησυχούμε για τη Δημόσια Υγεία

24 Ιουλίου - 19:15 Τοπικά

Έχοντας ήδη επισημάνει εδώ και αρκετές ημέρες την ιδιαίτερη ανάγκη σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου ο πρώην Πρόεδρος και μέλος της ΔΕΕΠ Ηλείας Χρήστος Γαβράς εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επισκεφθεί και να εκθέσει τα προβλήματα της Νοσηλευτικής Μονάδας στο γραφείο του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στην Αθήνα.

Χαίρομαι για αυτήν την απόφαση τονίζει ο κ. Γαβράς που ανταποκρίνεται πλήρως στις αγωνίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων του τόπου μας, ενώ παράλληλα έρχεται να μας δείξει ότι σε τέτοια σημαντικά θέματα, μόνο με σύμπνοια, συζήτηση επί της ουσίας και ενότητα μπορούμε να παλέψουμε για αυτά ως Δήμος και Κοινωνία!

Το σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών σίγουρα δεν είναι πρόβλημα του τελευταίου χρονικού διαστήματος. Ωστόσο τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο με έναν και μόνο παθολόγο να προσπαθεί να αντιμετωπίσει όλες τις ανάγκες, κάτι που είναι ανθρωπίνως αδύνατον.

Το είχαμε επισημάνει και πρόσφατα, ζητώντας τη στήριξη των δομών υγείας στην Ηλεία και τώρα έρχεται και το Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει με την οντότητά του τον αγώνα για καλύτερες συνθήκες στο Νοσοκομείο Πύργου.

Και είναι απολύτως δίκαιο το αίτημα του χαρακτηρισμού «Ζώνης Άγονου» καθώς με τις προκηρύξεις για κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού, αποτέλεσμα, δεν υπήρξε. Άρα είναι δεδομένο ότι πρέπει να πάμε σε έναν σχεδιασμό παροχής κινήτρων που θα διευκολύνει και το Νοσοκομείο αλλά και το Υπ. Υγείας, παρά τις επιφυλάξεις που μπορεί – δια στόματος της κας Γκάγκα – να έχει ακόμα.

Και ο Χρήστος Γαβράς κατέληξε ως εξής:

Συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια που γίνεται από Δήμο και φορείς και πιστεύουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου, θα κατανοήσει την οριακή θέση για να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Είναι επιβεβλημένο να δώσει προτεραιότητα σε έναν ευαίσθητο τομέα που κάθε φορά αγωνιούμε και ανησυχούμε για την τύχη του στην Ηλεία…

Περισσότερα Νέα