Δήμος Πύργου: Ανάγκη άμεσης παρέμβασης για τη συνεχιζόμενη φθορά στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Την άμεση παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΣΕ για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη συνεχιζόμενη φθορά στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου ζήτησε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιάννη Βαρελά, επισκέφτηκε το χώρο την Τετάρτη.

Παράλληλα, ο κ. Αντωνακόπουλος είχε επικοινωνία με τον (Ηλείο στην καταγωγή) Αναπληρωτή Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θανάση Κοτταρά.

Οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν πλέον όλο και μεγαλύτερα προβλήματα και σημαντικές νέες ζημιές, όπως η κατάρρευση μεγάλου τμήματος του παλιού μηχανοστασίου τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης.

–          Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Πύργου, μεταφέροντας προς τον κ. Κοτταρά, αλλά και σε σχετικές δηλώσεις του:

«Είναι επείγουσα ανάγκη η παρέμβαση για να δοθούν λύσεις, αφού ολόκληρο το κτίριο είναι σαθρό και η κατάπτωση του θα είναι οριστική αν η κατάσταση δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Πρέπει να τονιστεί κι ότι στο σημείο υπάρχει και δρόμος όπου διέρχονται πεζοί κι αυτοκίνητα, έτσι ώστε η επικινδυνότητα εκεί αποτελεί σαφή απειλή για την ασφάλεια των περιοίκων, καθώς και απειλή της δημόσιας υγείας πλέον.

Υπενθυμίζεται επίσης πως πρόκειται για έναν χώρο, ο όποιος έχει και τη μεγάλη αρχιτεκτονική αξία του, αφού το κτήριο αυτό είναι έργο Τσίλλερ, ύπαρξης πάνω από 100 χρονών. Ως Δήμος ενδιαφερόμαστε τα μέγιστα και για τη διάσταση αυτή γιατί είναι στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης του Πύργου. Η σιδηροδρομική γραμμή Πύργου – Κατακόλου ήταν η δεύτερη γραμμή λειτουργίας πανελλαδικά, αποτελώντας ιστορικό στοιχείο της μαύρης σταφίδας στο λιμάνι, το μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο σταφίδας. Με το τρένο ως γνωστόν, να είναι τότε και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το πιο προσφιλές και το πιο περιζήτητο μέσο μεταφοράς του προϊόντος από τον χώρο της παραγωγής στο χώρο εξαγωγής.

Θέτοντας τη διπλή αυτή διάσταση του θέματος, τόσο για την άρση της επικινδυνότητας, αλλά και για την προστασία – συντήρηση του χώρου για ιστορικούς λόγους, προσδοκούμε για τις απαραίτητες ενέργειες των αρμοδίων».

Περισσότερα Νέα