Δήμος Πύργου: Νέα δίκτυα οπτικών ινών για πολύ υψηλές ταχύτητες internet

24 Ιουλίου - 17:12 Τοπικά

Την συνεργασία του ΟΤΕ και του Δήμου Πύργου ως προς την αξιοποίηση του δικτύου των οπτικών ινών που είχαν εγκατασταθεί στο παρελθόν στην πόλη του Πύργου, ανακοίνωσε ο Γαβρίλης Λιατσής το μεσημέρι της Τετάρτης. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η  αναβάθμιση και η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Δηλώσεις Δημάρχου

Πριν από 10 και παραπάνω χρόνια, όταν δέχθηκα την εισήγηση του καλού μου συνεργάτη του Γιάννη του Μιχαλακόπουλου που είναι φυσικός, με προέτρεψε τότε να μπούμε σε ένα πρόγραμμα που θα έβαζε οπτικές ίνες στον Πύργο. Καλά καλά δεν ξέραμε ποια θα είναι η πρακτική εφαρμογή και σκάψαμε τον Πύργο, βάλαμε οπτικές ίνες, το οποίο θα είναι κάτι που θα αποδώσει καρπούς μετά την θητεία μας.

Σήμερα που μπορώ να κάνω μία εκτίμηση για το γεγονός αυτό μπορώ να πω ότι είμαστε στην πρωτοπορία όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών όμως σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων και δημοσίων υπηρεσιών.

Παραδείγματος χάρη από τις οπτικές ίνες του παρελθόντος σήμερα εξυπηρετείται η Νομαρχεία, εξυπηρετείται το Δημαρχείο το Νοσοκομείο και άλλα σημεία.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία νέα συνεργασία με τον ΟΤΕ, τις λεπτομέρειες παρουσία των αντιδημάρχων και των διευθυντών των υπηρεσιών του Δήμου. θα ήθελα να γίνει κατανοητό αυτό που θα κάνουμε.

Ο κύριος Δικαιάκος Μιχάλης προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΤΕ εκτελώντας την απόφαση της εθνικής επιτροπής τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων, μπαίνουμε σε μια καινούργια λογική εξυπηρέτησης των πολιτών του Δήμου Πύργου.

Και όταν λέμε Δήμο Πύργου εννοούμε το Κολύρι, το Λαμπέτι, μέσα από μια ανταλλαγή απόψεων που είχαμε για το πώς θα πρέπει να εξυπηρετηθεί όλη αυτή η κατάσταση, λέμε ότι μπορεί να είναι και το Κατάκολο. Και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Τώρα, τα άμεσα οφέλη που προκύπτουν για τον Δήμο μας, είναι ότι μέσα από ένα πλέγμα νέων καφαο, που είναι αυτά τα κουτιά που βλέπουμε ότι εξυπηρετούν αυτές τις διαδικασίες της τεχνολογίας που είχε ο ΟΤΕ μέχρι σήμερα θα μπούνε καινούργια, αυτό έχω καταλάβει και σε μια απόσταση από κάθε καφαο γύρω στα 300 μέτρα θα έχουμε καλή εξυπηρέτηση για το ιντερνετ και για τις άλλες λειτουργίες που ενδεχομένως να ενταχθούν μέσω των οπτικών ινών που θα μπουν και ο Δήμος άμεσο θετικό όφελος θα είναι ότι θα έχει κάποια οικονομική   ωφέλεια  από τις συνδέσεις που θα γίνουν.

 αλλά εκείνο που είναι ουσιαστικό και πού σοβαρό είναι ότι θα έχει γρήγορο ίντερνετ που έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις και όλους εκείνους που σήμερα αναζητούν τους δρόμους για να σταθούν όρθιοι στα πόδια τους.

Άρα συνοψίζοντας θα ευχαριστήσω και τον ΟΤΕ, αλλά και τον κύριο Δικαιάκο  γιατί μπαίνουμε στην πρωτοπορία της διαδικασίας.

Μετά από την συζήτηση που κάναμε με τους διευθυντές και τους αντιδημάρχους είδα ότι υπάρχει πρόθεση πάρα πολύ γρήγορα να εξυπηρετήσουμε τις διαδικασίες που εσείς θα μας υποδείξετε να κάνουμε και  με ενθουσιάζει ο χρονικός ορίζοντας που έχουμε βάλει και ότι Θεού θέλοντος – έχω τους προσωπικούς μου λόγους δυστυχώς – θα πρέπει το ερχόμενο καλοκαίρι να έχουμε τελειώσει  αυτή την διαδικασία.

Ο οργανισμός σας ήταν πάντα στην πρωτοπορία για την πόλη μας στις επικοινωνίες και σε εθνικό επίπεδο και εμείς δεν έχουμε κανένα άλλο λόγο να υπερθεματίζουμε σε ότι θετικό κάνετε αλλά είναι και παράλογο  να μην ευχαριστούμε για τα θετικά που προκύπτουν  ειδικά για την πόλη μας.

Μπορεί να υπάρχουν άλλες πόλεις που να κάνουν κάτι αντίστοιχο που κάνω εγώ αυτήν την στιγμή και που θέλω να το διαβιβάσετε στα παραπάνω διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ με αυτό που θα συμβαίνει στις πόλεις τους από άλλες εταιρείες ενδεχομένως.

Δηλώσεις κ. Μιχάλη Δικαιάκου

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο για αυτά τα καλά του λόγια που είπε. Ο ΟΤΕ σε συνεργασία με τον Δήμο του Πύργου πρόκειται να αντικαταστήσει τα παλιά δίκτυα χαλκού του Πύργου με νέα οπτικών ινών.

Θα τοποθετήσει υπερσύχρονες καμπίνες στις θέσεις των καφαο.  Αυτό  θα δώσει την δυνατότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσει ς του δήμου του Πύργου να έχουν πρόσβαση σε πολύ υψηλές ταχύτητες έως 100 mpps. Τα οφέλη που έχουμε από αυτό είναι πολλά και στην επιχειρηματικότητα και σε κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Περισσότερα Νέα