Δήμος Πύργου: Οι εκλογές τελείωσαν… το ψεύδος παραμένει!!!

11 Νοεμβρίου - 09:15 Τοπικά

1η περίπτωση

Ιστορικό Μουσείο Πύργου… όψιμες ανησυχίες!!!

Αφού η αντιπολίτευση του Δήμου Πύργου, δεν προσερχόταν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το τελευταίο προεκλογικό εξάμηνο, όπου είχε αρκετές φορές τεθεί το θέμα του Ιστορικού Μουσείου Πύργου, σήμερα παραποιώντας την πραγματικότητα, διεκδικεί τον ρόλο του ΤΙΜΗΤΗ.

Ναι, υπάρχει απόφαση ανάκλησης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία προέβλεπε εξόφληση της αγοράς του κτηρίου (1.200.000€ κόστος) στο τέλος του Δεκεμβρίου του 2023. Πρώτη δόση προβλεπόταν τον Οκτώβριο του 2023. Η τότε αντιπολίτευση υπονόμευσε αυτό το χρονοδιάγραμμα και σήμερα σκορπά «κροκοδείλια δάκρυα» ως νέα Δημοτική Αρχή. Δεν υπάρχει καμία υποχώρηση  της παράταξής μας στο θέμα της αγοράς του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος στην κεντρική πλατεία Πύργου. Εξάλλου το όλο εγχείρημα ήταν πρόταση της παράταξης μας και ωρίμασαν όλες οι διαδικασίες επί των ημερών μας! Απομένει πλέον μόνο η υπογραφή συμβολαίων, αφού πρώτα υπονομεύτηκε αποτελεσματικά από την νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή. Πρώτο δείγμα υποκρισίας και αξιοπρέπειας!!!

2η περίπτωση

“Ο Δήμος Πύργου χρωστά και είναι χρεωμένος”. Ψεύδος και συκοφαντία στο ύφος της προεκλογικής ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Στην συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Πέμπτη απόγευμα (9/11), με τον κ. Καννή και ομάδα Δημοτικών Συμβούλων, γραπτώς η διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών κα Παπανικολάου, παρουσίασε την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Όχι μόνο δεν υπάρχει ταμειακό έλλειμμα, αντιθέτως υπάρχουν 10.000.000€ ταμειακό πλεόνασμα μεταφερόμενο στο Οικονομικό έτος 2023, εκ των οποίων τα 4.000.000€ είναι διαθέσιμα για νέα έργα.

Ο Δήμος δεν χρωστά κανένα δάνειο. Παράλληλα εκτελούνται έργα με διασφαλισμένους προϋπολογισμούς από το ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο, Πρόγραμμα Τρίτση, και ιδίους πόρους.

Εξάλλου, έγκυρα και με επίσημα στοιχεία, δημοσιεύματα Αθηναϊκού τύπου, δείχνουν τους Δήμους που έχουν οικονομικά προβλήματα.

3η περίπτωση

Έχει προβλήματα χρηματοδότησης το έργο «Ανάπλαση 28ης Οκτωβρίου».

Ουδέν ψευδέστερον!!! Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες, το έργο χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο». Προφανώς τα τρολ σε διατεταγμένες υπηρεσίες, έχοντας πάρει φόρα από την προεκλογική περίοδο, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό. Μόνο που τώρα διαψεύδονται από τα γεγονότα άμεσα.

Τώρα φαίνεται γυμνή η ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΨΕΜΑ.

Δυστυχώς προεκλογικά πουλάει περισσότερο το ΨΕΜΑ. Είναι όμως ΕΠΙΛΟΓΗ.

– Θα είμαστε παρόντες στην διάρκεια αυτής της αυτοδιοικητικής περιόδου για να αποκαλύπτουμε κάθε φορά το προεκλογικό ΨΕΜΑ και την προσπάθεια πλαστογράφησης της πραγματικότητας.

Θυμηθείτε ότι το νέο επικοινωνιακό μοντέλο θα είναι: «Συκοφάντηση των μεγάλων έργων» τα οποία θα …σώζει η νέα Δημοτική Αρχή. «Ομφακές είσιν» (όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια). 

            Εκ του Γραφείου Τύπου Δήμου Πύργου

Περισσότερα Νέα