Δήμος Πύργου: Πρώτα η ανίχνευση και μετά ο καθαρισμός παραλιών – Προστατεύτηκαν όλες οι φωλιές της θαλάσσιας χελώνας «καρέτα καρέτα»

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πύργου επισημαίνει ότι με πλήρη επίγνωση και ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο προστατευόμενο είδος θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα, καθαρίζει το παραλιακό μέτωπο, καθώς έχουν ληφθεί κι όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την προστασία της και του οικοσυστήματος που την φιλοξενεί αυτή την περίοδο.

Πρώτο μέλημα των συνεργείων του Δήμου Πύργου,  πριν ξεκινήσει ο καθαρισμός με το ειδικό μηχάνημα, ήταν να ανιχνευθούν τα σημεία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας  και να τοποθετηθούν ειδικά σημάδια (καλάμια) προς αποφυγή ατυχήματος. Ο Δήμος Πύργου ενημερώνει ότι καμία φωλιά δεν καταστράφηκε και δεν διατρέχει κίνδυνο. Αντιθέτως, όταν γεννηθούν σε λίγες εβδομάδες τα χελωνάκια δεν θα υπάρχουν εμπόδια από ξύλα, πλαστικά και σκουπίδια στην έξοδό τους προς την  θάλασσα.

–  Ο Δήμος Πύργου ενημερώνει επίσης ότι ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου έγινε αυτή την περίοδο, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα ο καιρός δεν επέτρεπε τέτοια δράση, καθώς η θάλασσα θα «ξέβραζε» στην άμμο μικρά και μεγάλα αντικείμενα.

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Έχουν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Η παραλία από το Κατάκολο μέχρι τις εκβολές του Αλφειού δεν συμπεριλαμβάνεται στο παραθαλάσσιο πάρκο όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα. Η παραλία είναι ελεύθερη. Αν κάποιοι θέλουν να…δεσμεύσουν και την παραλία τότε θα πρέπει να απαγορεύσουμε και στους λουόμενους από το απόγευμα και μετά να περπατάνε στην παραλία. Δε νομίζω να υπάρχει ατυχές περιστατικό, να καταστράφηκε έστω μια φωλιά»

Περισσότερα Νέα