Δήμος Πύργου : «Προτεραιότητα η ασφάλεια και η εκπαίδευση των εργαζομένων στην Καθαριότητα»

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

   Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν κυρίως η ασφάλεια και η υγιεινή των εργαζομένων, με αφορμή βέβαια και το πρόσφατο ατύχημα στο χώρο της καθαριότητας.  Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Πύργου  προτάσσει την ασφάλεια των εργαζομένων ως κύρια ευθύνη.  Γι’ αυτό το λόγο αναβαθμίζεται  ο ρόλος του γιατρού Εργασίας.  Σε συμφωνία με το Εργατικό Κέντρο Πύργου θα πραγματοποιείται – μια φορά το μήνα – σεμινάριο που θα αφορά την προστασία από ατυχήματα και γενικότερα την προστασία υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στο Τομέα της Καθαριότητας.  Ήδη έχει προχωρήσει η δημιουργία ατομικού φακέλου υγείας για κάθε εργαζόμενο του Δήμου και έχει παραδοθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός( Μ.Α.Π. γάντια, στολές, μάσκες κ.λ.π.)

 Σχετικά με τα απορριμματοφόρα, είναι γεγονός ότι ο στόλος είναι γερασμένος.  Παρόλα αυτά, ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του, κατάφεραν να επισκευάσουν και καταστήσουν λειτουργικά όλα τα οχήματα του Δήμου. Τεχνικά, προχωρά στην αναβάθμιση τους, με την τοποθέτηση εκτός των άλλων, ειδικού εξοπλισμού πρόληψη ατυχημάτων με ειδικούς ανιχνευτές sensors – που είναι σύγχρονης κατασκευής – και εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη.

  Επίσης, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την αγορά τριών απορριμματοφόρων  και εντός των ημερών,  θα προστεθούν στο στόλο τα τρία νέα οχήματα, που θα πληρούν όλους τους όρους Ευρωπαϊκής ασφάλειας με τα τελευταίου τύπου ηλεκτρονικά συστήματα.

 Αξίζει τέλος να συμπληρώσουμε πως, το προσωπικό του Δήμου, θα ακολουθήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης-  σε ένα βασικό επίπεδο – γιατί η εργασία της αποκομιδής απορριμμάτων, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση και απαιτεί  ιδιαίτερη προσοχή.

Περισσότερα Νέα