Δήμος Πύργου: Ψευδείς και συκοφαντικές οι αναρτήσεις της κυρίας Ασπασίας Χριστοπούλου και της μικρής ομάδας της

24 Ιουλίου - 19:22 Τοπικά

Σχετικά με το περιστατικό του κακοποιημένου αδέσποτου σκύλου που βρέθηκε στην περιοχή της Βαρβάσαινας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Κατόπιν τηλεφωνικής κλήσης από κάτοικο της τ.κ. Βαρβάσαινας στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Σπηλιωτόπουλος, με αυτοκίνητο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, μετέβηκε στην Κοινότητα και βρήκε σε ένα χαντάκι, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, έναν κακοποιημένο σκύλο σε άσχημη κατάσταση. Ευθύς αμέσως επικοινώνησε με την συμβεβλημένη κτηνίατρο του Δήμου κα. Μαριάννα Παπαϊωάννου για την κατάσταση του σκύλου, η οποία του συνέστησε ότι τυχόν περισυλλογή και μεταφορά του χωρίς την παρουσία της, θα ήταν επικίνδυνη για την υγεία του σκύλου,  η οποία του συνέστησε ότι θα έπρεπε η ίδια επί τόπου να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ώστε να εξασφαλίσει την ασφαλή περισυλλογή του και μεταφορά του στο κτηνιατρείο της.

   Ο κύριος Σπηλιωτόπουλος όχι μόνο δεν εγκατέλειψε τον πράγματι σε άθλια κατάσταση σκύλο αλλά ευθύς αμέσως μετέβη στο κτηνιατρείο της κα. Παπαϊωάννου στον Πύργο προκειμένου να την ενημερώσει από κοντά και να μεταβούν μαζί στην Κοινότητα Βαρβάσαινας όπως η ίδια του συνέστησε.

 Η κτηνίατρος του δήλωσε ότι ήταν απασχολημένη με έκτακτο περιστατικό στο ιατρείο της και κανόνισαν στις 14:30 να μεταβούν στην Βαρβάσαινα. Ήδη ο κ. Σπηλιωτόπουλος είχε ενημερώσει και κάτοικο φιλόζωο της περιοχής ότι στις 14:30 θα ερχόταν για την αρχική περίθαλψη και περισυλλογή του σκύλου με την κτηνίατρο καθόσον οποιαδήποτε μεταφορά του χωρίς την παρουσία της θα ήταν επικίνδυνη για την ζωή του κάτι το οποίο εξάλλου είχε επισημάνει η ίδια.

  Στις 14:10 ο κύριος Σπηλωτόπουλος ενημερώθηκε από υπάλληλο της Διεύθυνσης ότι δέχθηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από την κ.Ασπασία Χριστοπούλου, η οποία τον ενημέρωσε σε έξαλλη κατάσταση ότι πηγαίνει στην Βαρβάσαινα να μαζέψει τον αδέσποτο σκύλο. Παρά τις κλήσεις προς την κ. Χριστοπούλου από το τηλέφωνο της Διεύθυνσης προκειμένου να ενημερωθεί ότι με εντολή της κτηνιάτρου οποιαδήποτε ενέργεια περισυλλογής χωρίς την παρουσία της ήταν επικίνδυνη για το ζώο η  κ. Χριστοπούλου δεν σήκωνε το τηλέφωνο.

  Περίπου στις 14.40, ο σκύλος μεταφέρθηκε από την κ. Χριστοπούλου στο κτηνιατρείο της κ. Παπαϊωάννου η οποία διέγνωσε ότι η κατάσταση του ήταν κρίσιμη, του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και ενημέρωσε τον κ. Σπηλιωτόπουλο ότι δεν μπορούσε να αναλάβει το περιστατικό λόγω της σοβαρότητάς του.

  Με την συνδρομή της φιλόζωης η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα όταν της ζητήθηκε η βοήθειά της, και την οποία ευχαριστούμε θερμά, ο σκύλος μεταφέρθηκε σε ειδική κλινική όπου και διαγνώστηκε η σοβαρότητα της κατάστασης. Ο Κτηνίατρος και οι συνεργάτες του μέχρι αργά το βράδυ έδιναν μάχη για να κρατήσουν στην ζωή τον δύσμοιρο κακοποιημένο και εγκαταλειμμένο από κάποιους ασυνείδητους «ανθρώπους» σκύλο. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

  Με τις κατηγορίες και τα ψεύδη και τις κινήσεις εντυπωσιασμού της κ.Χριστοπούλου, η οποία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα λάσπης κατά της Δημοτικής Αρχής δεν θα ασχοληθούμε.

  Και τούτο αποδεικνύεται από την στάση του κ. Σπηλιωτόπουλου ο οποίος ουδέποτε βγήκε με φωτογραφίες και ανακοινώσεις για το έργο που πραγματικά προσφέρει μέρα νύχτα για τα αδέσποτα και ο οποίος υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τον Δήμο και τους Δημότες μας.

  Εξάλλου για να γνωρίζει ο κόσμος, η κ. Χριστοπούλου ανελλιπώς συνεργάζεται με τον Δήμο μας ο οποίος της χορηγεί την μεγαλύτερη ποσότητα ξηράς τροφής για την σίτιση των αδέσποτων ζώων, περιθάλπει τα αδέσποτα που περισυλλέγει και κάθε φορά μας ευχαριστεί ανεξαρτήτως του τι δημοσιεύει για να την χειροκροτούν οι λίγοι «θαυμαστές» της.

Περισσότερα Νέα