Δήμος Πύργου: Τοποθετείται σύγχρονο παιχνίδι πολλαπλών δράσεων στο Επαρχείο -Υπεγράφη η σύμβαση διαμόρφωσης χώρου στις παιδικές χαρές Βουνάργου, Καράτουλα και Μυρτιάς

24 Ιουλίου - 19:10 Τοπικά

Νέες, σύγχρονες, ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές θα παραδώσει τους αμέσως επόμενους μήνες ο Δήμος Πύργου στις τοπικές κοινότητες Βουνάργου, Καράτουλα και Μυρτιάς, καθώς και ένα ολοκαίνουργο, πολλαπλών χρήσεων παιχνίδι στην παιδική χαρά στο Επαρχείο Πύργου.

         Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υπέγραψε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/1) τη σύμβαση για τη διαμόρφωση του χώρου στις τρεις παιδικές χαρές με τον ανάδοχο του έργου Δημήτρη Μουσταφέρη, προϋπολογισμού  74.000 ευρώ, από ιδίους πόρους. Το συνολικό έργο, αγγίζει τις 300.000 ευρώ, καθώς έχει ήδη προηγηθεί η αγορά των παιχνιδιών, ύψους 218.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».       Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο προϊστάμενος του τμήματος μελετών και εκτέλεσης έργων του Δήμου Άρης Φιλιππόπουλος, και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, Δημήτρης Αντωνέλος (Βουνάργου), Θεόδωρος Κλειδέρης (Καράτουλα), Άγγελος Πήττας (Μυρτιά).

 *  Για σύγχρονες κατασκευές με όλες τις προδιαγραφές που θέτει η νομοθεσία, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Πύργου, τονίζοντας πως: «Πρόκειται για μια πολύ σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιείται βάσει και των προδιαγραφών του προγράμματος που χρηματοδοτεί το “Φιλόδημος ΙΙ”. Υπάρχουν ποιοτικά στοιχεία σ’ αυτές τις επενδύσεις που τηρούμε απαρέγκλιτα. Σήμερα ολοκληρώνεται ένα σημαντικό έργο για τις κοινότητές μας και θα ακολουθήσουν ανάλογα και σε άλλες τοπικές κοινότητες».

Τέλος ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε όλους τους προέδρους για την άριστη συνεργασία στο σημαντικό έργο που θα συμβάλλει καταλυτικά στην ψυχαγωγία των παιδιών.

Επισκευάζονται φθορές   –   Πιστοποιούνται οι παιδικές χαρές

Μιλώντας για το συγκεκριμένο έργο ο Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς στο πρόγραμμά μας, με έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες. Το πολύ-όργανο που είναι πολύ εντυπωσιακό κι από τα ελάχιστα που υπάρχουν στη χώρα μας θα τοποθετηθεί στο Επαρχείο, ενώ με την ψήφιση του προϋπολογισμού έχουμε έτοιμη τη μελέτη να αναθέσουμε την επισκευή των όποιων βλαβών έχουν παρατηρηθεί στις παιδικές χαρές της πόλης καθώς και να πιστοποιήσουμε, βάσει νόμου, όλες τις παιδικές χαρές στο Δήμο Πύργου», και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους των Τεχνικών Υπηρεσιών, τον δ/ντη της Υπηρεσίας Άγγελο Τσίκα και τον προϊστάμενο μελετών Άρη Φιλιππόπουλο για τις άρτιες μελέτες.

      Τέλος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βουνάργου Δημήτρης Αντωνέλος ευχαρίστησε τους κ.κ. Αντωνακόπουλο και Αργυρόπουλο, καθώς και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Τεχνικού τμήματος για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού, όπως δήλωσε, έργου για όλα τα παιδιά των κοινοτήτων.

Περισσότερα Νέα