Δήμος Πύργου: “Υπεύθυνη στάση και αυστηρή τήρηση των οδηγιών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19”

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των δημοτών – και πάντα στο κομμάτι της δικής του ευθύνης – ο Δήμος Πύργου συνεχίζει να εφαρμόζει τα μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού, εναρμονισμένος με τις οδηγίες κάθε αρμόδιου κρατικού φορέας για την περαιτέρω ενίσχυσή τους, αυτό το διάστημα.

  Ήδη άλλωστε η εμπειρία από την προηγούμενη χρονική περίοδο του “πρώτου κύματος”, οι πρωτοπόρες σχετικές κινήσεις που ήδη πραγματοποιήθηκαν από το διάστημα αυτό, καθώς και η διαρκής ιδιαίτερη ευαισθησία για τα θέματα δημόσιας Υγείας του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου -ιατρού Καρδιολόγου / ιατρού Δημόσιας Υγείας , είναι πρόσθετα θετικά στοιχεία του Δήμου, ενόψει του “νέου κύματος” της διασποράς του κορονοϊού.

  Η προστασία κι η ασφάλεια των δημοτών, καθώς και των εργαζομένων, αποτελούν ξεκάθαρη προτεραιότητα.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πύργου βρίσκεται σε συστηματική συνεργασία, με τα Υπουργεία, Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών, τον ΕΟΔΥ, την ΚΕΔΕ, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις σχετικές κατευθύνσεις τους.

  Ταυτόχρονα, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού και της ανάγκης περιορισμού της μετάδοσης του, λαμβάνονται συνεχώς και άλλα συγκεκριμένα μέτρα.

  Στις υπηρεσίες όπου και αν υπάρχει μεγάλος αριθμός υπαλλήλων, έχει δοθεί οδηγία και ήδη, υπάρχει ελάττωση συγκέντρωσης εργαζομένων, πέρα του προβλεπόμενου και χωρίς να διαταράσσεται η απόδοση του έργου τους.

Επίσης λειτουργούν σύγχρονα συστήματα, όπως θερμικές κάμερες (καινοτόμα τεχνολογία που καταγράφει τη θερμοκρασία σώματος σε ολόκληρες ομάδες ατόμων και από μεγαλύτερη απόσταση από τη συνηθισμένη. Η κάμερα λειτουργεί και θερμομετρεί όσους επισκέπτονται το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο).

Έχουν ήδη γίνει ή ξεκινούν άμεσα:

 Η προμήθεια και χρήση φορητών ανέπαφων θερμομέτρων.

 Η άμεση κατασκευή στεγάστρων έξω από το κτίριο του Πολύκεντρου, για την πιο άνετη παραμονή κοινού προς αποφυγή συνωστισμού.

   Γενικότερα, σε όλα τα δημοτικά κτίρια και χώρους του Δήμου λαμβάνονται μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

 Ο Δήμος Πύργου έχει προμηθευτεί και έχει τοποθετήσει σε όλες τους χώρους ευθύνης του, αντισηπτικά και απολυμαντικά μέσα. Μεριμνά για τον εντατικό καθαρισμό σε όλες τις σχολικές μονάδες, τηρουμένων των σχετικών κανόνων υγιεινής.  Επίσης, ο Δήμος από τους προηγούμενους μήνες ήδη προχώρησε αλλά και προχωράει σε συνεχείς προληπτικές απολυμάνσεις των σχολείων και άλλων χώρων ευθύνης του.

 Κινήσεις που ξεκίνησαν άμεσα, από τις πρώτες κιόλας μέρες που άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα, στην περιοχή μας.

  Κατόπιν των πρόσφατων αποφάσεων και των περαιτέρω προληπτικών ειδικών κρατικών μέτρων, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο Δήμος Πύργου με πρώτιστη τη φροντίδα της υγείας των δημοτών και την περιφρούρηση αυτής:

Καλεί όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα και τις οδηγίες, να τηρούν τη χρήση μάσκας σε κάθε παρουσία τους σε δημοτική υπηρεσία, να αποφεύγουν όσες τέτοιες επισκέψεις δεν είναι επείγουσες κι απαραίτητες κατά το προσεχές διάστημα, με στόχο των περιορισμό τέτοιων μετακινήσεων στο ελάχιστο δυνατό, καθώς και να κάνουν χρήση της ψηφιακής-ηλεκτρονικής τεχνολογίας όσο περισσότερο αυτό είναι εφικτό.

 Όλοι μας οφείλουμε να επιδείξουμε ατομική υπευθυνότητα, προσήλωση στους κανόνες και στις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.

 Έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις γύρω από τον κορονοϊό και να βγούμε όλοι υγιείς από αυτή την περιπέτεια.

Περισσότερα Νέα