Καννής: “αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα ο Τ. Αντωνακόπουλος”. Ένταση με αφορμή τη σύμβαση του 1,4 εκατ. € στο Δ.Σ Πύργου

18 Απριλίου - 13:29 Τοπικά

Ανέβηκαν οι τόνοι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πρώτου θέματος που αφορούσε το έγγραφο που είχαν στείλει οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας που ζητούσε ενημέρωση για την αντικατάσταση του πληρεξουσίου δικηγόρου του Δήμου Πύργου που διαχειριζόταν την υπόθεση με τα αντιπλημμυρικά .

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζήτησαν από το Δήμαρχο να απαντήσει για πιο λόγο έγινε η αντικατάσταση του δικηγόρου μόλις λίγες ημέρες πριν το πρώτο δικαστήριο. Πρώτος το λόγο πήρε ο κος Αθανάσουλας ο οποίος απευθυνόμενος στον κο Καννή τον κάλεσε να απαντήσει σε 3 ερωτήματα: α) Πείτε δημόσια τον λόγο αντικατάστασης του δικηγόρου. Η επίκληση του δικαιώματος δεν είναι δικαιολογία. β) Γιατί δεν αλλάξατε νωρίτερα τον δικηγόρο, αλλά μόλις πέντε ημέρες πριν την πρώτη δίκη. γ) Εκτιμάτε ότι με την κίνηση αυτή προασπίσατε τα συμφέροντα του Δήμου;

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κος Αντωνακόπουλος ο οποίος κατηγόρησε τον κο Καννή χαρακτηρίζοντάς τον υποκριτή και έκανε λόγο για δικαστική μεθόδευση.

Το λόγο μετά πήρε ο κος Μπέλτος ο οποίος ζήτησε να ληφθεί απόφαση για αίτηση προς το Τριμελές Εφετείο Πατρών, να δοθεί το αντίγραφο της δίκης που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, και να οριστεί νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να υπάρξει ενημέρωση στο Σώμα για την δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Για ακόμα μία φορά ο κος Μπέλτσος ζήτησε διαχειριστικό έλεγχο ενώ κατηγόρησε τον κ. Καννή για «σύμπραξη» της παράταξής του με την παράταξη του κ. Αντωνακόπουλου.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κος Καννής για να απαντήσει για το θέμα της αλλαγής του δικηγόρου τόνισε οτι : “Είναι δικαίωμα του καθενός φυσικού προσώπου και κατ’ επέκταση του οποιουδήποτε Νομικού Προσώπου, όπως ο Δήμος Πύργου, να επιλέγει συνεργάτες, νομικούς και οικονομικούς. Εγώ επέλεξα την αλλαγή του συγκεκριμένου δικηγόρου. Όταν αλλάζεις δε σημαίνει ότι θεωρείς πως ο δικηγόρος δεν είναι επαρκής, αλλά μπορεί να μην ταιριάζεις μαζί του. Ο κ. Κονδύλης είναι πανάξιος δικηγόρος, όπως πανάξιοι είναι και οι δικηγόροι που χειρίζονται τις υποθέσεις τώρα. Έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε δικηγόρο και το κάναμε”.

Παράλληλα τόνισε ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, δεν ήταν η στήριξη της δίκης αλλά η πρόταση στη Διαχειριστική Αρχή έργων ύψους 30 εκ. ευρώ. “Η αγωνία μας ήταν να ενταχθούν αυτά τα έργα για την ανάπτυξη της πόλης και των κοινοτήτων μας. Μάλιστα το επόμενο διάστημα θα συγκληθεί νέα συνεδρίαση για να τα ψηφίσουμε. Δεν ήταν προτεραιότητά μας η υποστήριξη δίκη, γι’ αυτό και καθυστερήσαμε στην αλλαγή δικηγόρου” είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα

Η ένταση ανέβηκε όταν ο Δήμαρχος Πύργου απευθυνόμενος στον κο Αντωνακόπουλο ανέφερε οτι εδώ και χρόνια, ο τ. Δήμαρχος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα, που αφορούν την περίφημη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ επί δικής του θητείας (σ.σ. από τοο 2020), για το οποίο ο νυν δήμαρχος, ως ο τότε επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας τον είχε καταγγείλει σχετικά με το χειρισμό της ανάθεσης.

“Κατήγγειλα ενέργειες και πολέμησα μόνος μου ώστε να διασωθεί από το 1,4 εκ. οι 500.000 για άλλα έργα στο Δήμο. Δεν τα κατάφερα. Ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε ότι έκανε για τον στόχο του. Και για όλα αυτά έχει αναφερθεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας που παραπέμπει τον ίδιο και τα μέλη της τότε Οικονομικής Επιτροπής, καθώς έχει ασκηθεί δίωξη για πράξη απιστίας στρεφόμενης κατά ΟΤΑ για ζημιά άνω των 120.000 ευρώ. Ο κ. Αντωνακόπουλος διώκεται επίσης ποινικά για ψευδής βεβαίωση και ηθική αυτουργία για πράξεις νόθευσης δημοσίου εγγράφου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Νέα