Διονύσης Καλαματιανός στη «Βραδυνή της Κυριακής»: «Η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτική διέξοδο»

8 Απριλίου - 08:59 Τοπικά

Σημεία από τη συνέντευξη του Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού, Βουλευτή Ηλείας, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στη «Βραδυνή της Κυριακής»

Για την ανάγκη να υπάρξει πολιτική αλλαγή, προκειμένου να βγει η χώρα από τα κυβερνητικά αδιέξοδα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε:

Η διαχείριση του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίον οι κυβερνώντες αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Συγκάλυψη, μετάθεση ευθυνών, αποπροσανατολισμός. Βεβαίως, δεν είναι μόνο αυτό. Η ακρίβεια συνεχίζει να συνθλίβει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η αγοραστική δύναμη των πολιτών ολοένα και μειώνεται, τα χρέη αυξάνονται, ο μισθός και οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για να βγει το 15νθήμερο. Το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας καλά κρατεί. Και βέβαια, το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, η διαρροή και η παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων, η καταστρατήγηση του Συντάγματος -όπως συνέβη με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια- αποτελούν ορισμένα από τα απανωτά πλήγματα που έχει δεχτεί το κράτος δικαίου. Για όλα αυτά η κυβέρνηση έχει ήδη αποτύχει στα μάτια της κοινωνίας και των πολιτών. Για όλα αυτά πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή. Η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτική διέξοδο. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα.

Για το στρεβλό αφήγημα της κυβέρνησης ότι δήθεν δέχεται πόλεμο από επιχειρηματικά συμφέροντα, ο Διονύσης Καλαματιανός τόνισε:

Είναι τουλάχιστον αστείο να ισχυρίζεται αυτή η κυβέρνηση ότι δέχεται πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων. Η παραίτηση -ουσιαστικά αποπομπή- των δυο π. Υπουργών και στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, που είχαν συνάντηση με συγκεκριμένο μεγαλοεπιχειρηματία στο σπίτι του, είναι ενδεικτική για το τι συμβαίνει. Αναρωτιόμαστε, τι πήγαν να κάνουν εκεί και ποιος τους έστειλε; Απάντηση δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα. Τους έστειλε ο κ. Μητσοτάκης σε αποστολή και απέτυχαν ή δεν γνώριζε ο Πρωθυπουργός τι κάνουν οι άμεσοι συνεργάτες του; Όπως καταλαβαίνετε και τα δυο ενδεχόμενα είναι προβληματικά. Ας αφήσουν, λοιπόν, στην κυβέρνηση τις μεγαλοστομίες και τα ανέξοδα λόγια και ας αναλάβουν τις σοβαρότατες ευθύνες τους. Δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες με ευφάνταστα σενάρια, για να αλλάξουν την ατζέντα με αφορμή και το έγκλημα των Τεμπών. Από πότε μια πρόταση δυσπιστίας που εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, ένα τόσο κρίσιμο, λεπτό και ευαίσθητο ζήτημα, όπως η διαλεύκανση αυτής της τραγωδίας, εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα; Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου εναντίον της κυβέρνησης για τα χτυπήματα στο κράτος δικαίου και τη δημοκρατία στη χώρα μας, καθ΄ υπόδειξη -και αυτό- επιχειρηματικών συμφερόντων συντάχθηκε; Το 1,5 εκατ. πολίτες που υπέγραψαν για να βγουν όλα στο φως για το έγκλημα των Τεμπών, εξυπηρετούν και αυτοί συμφέροντα; Προφανώς, στην κυβέρνηση έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αντιλαμβάνονται τη μεταστροφή που υπάρχει στο πολιτικό κλίμα και προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται γι’ αυτούς.

Για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων ελλήνων ψηφοφόρων, υπογράμμισε:

Τα κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να εξηγήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί με τη διαρροή προσωπικών στοιχείων ψηφοφόρων  Ελλήνων του εξωτερικού από το Υπουργείο Εσωτερικών στη ΝΔ και από εκεί, τουλάχιστον σε μια Ευρωβουλευτή της. Για μήνες τα ευαίσθητα αυτά δεδομένα βρίσκονταν και βρίσκονται στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, της ΝΔ. Όλα αυτά είναι πολύ σοβαρά για να τα προσπερνάμε σαν να μην τρέχει τίποτα. Εμείς, λοιπόν, αυτό που κάνουμε, είναι να είμαστε σε εγρήγορση και να εφιστούμε την προσοχή. Εξάλλου, αυτή η κυβέρνηση στα 5 χρόνια διακυβέρνησής της έχει δείξει αρνητικότατα δείγματα γραφής. Είναι η κυβέρνηση των υποκλοπών, της συγκάλυψης τους εγκλήματος των Τεμπών, της παρεμπόδισης του έργου Ανεξάρτητων Αρχών και εσχάτως της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων. Με αυτά τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης, που δεν συνάδουν με ένα δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κράτος, απαιτείται αυξημένη εποπτεία για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εκλογών.

Περισσότερα Νέα