Διονύσης Καλαματιανός στην Εξεταστική για τα Τέμπη: «Σεβασμός στη μνήμη του νεκρού μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα»

19 Ιανουαρίου - 09:41 Τοπικά

Σημεία από την τοποθέτηση του Βουλευτή Ηλείας, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό

«Είναι προκλητική, απαράδεκτη και προσβλητική για τη μνήμη και την υπόσταση του άτυχου μηχανοδηγού Γιώργου Κουτσούμπα, η προσπάθεια σπίλωσής του από την κυβερνητική πλευρά και η επίρριψη ευθυνών στο πρόσωπό του. Και αυτός είναι θύμα αυτού του εγκλήματος και βεβαίως οι συγγενείς του, η σύζυγος και τα παιδιά του, όλοι ζητούν δικαίωση. Ζητούν να φωτιστεί κάθε πλευρά, κάθε πτυχή αυτής της τραγωδίας, αυτού του εγκλήματος και να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε με έμφαση ο Διονύσης Καλαματιανός, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών.

Ο Βουλευτής επισήμανε πως ο μηχανοδηγός κάθε χρόνο περνούσε από τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις, με τους γιατρούς να είναι αρμόδιοι να γνωματεύσουν για την ικανότητά του.

«Τη γνωμάτευσαν, είναι απαράδεκτο, είναι ανήκουστο να γίνεται προσπάθεια να εξαχθούν συμπεράσματα και να επιρριφθούν ευθύνες στον μηχανοδηγό.»

Παράλληλα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναρωτήθηκε γιατί να αποτελεί πρόβλημα η τηλεοπτική κάλυψη της επιτροπής, αφού τα πρακτικά της είναι δημόσια.

«Το πρόβλημα δεν είναι η τηλεοπτική κάλυψη. Το πρόβλημα είναι πως η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί να σπιλώσει αυτόν τον άνθρωπο, τον άτυχο μηχανοδηγό.»

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως «βεβαίως πρέπει να διαβαστεί και το εξώδικο της οικογένειας του Γιώργου Κουτσούμπα. Το ζητούν και οι συγγενείς, επομένως δεν αρκεί μόνο να συμπεριληφθεί στα πρακτικά. Έχετε χρέος κ. Πρόεδρε της επιτροπής να το αναγνώσετε και να προχωρήσει η διαδικασία.»

Περισσότερα Νέα