Διπλασιάστηκαν οι άνεργοι στην Δυτική Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα – Αναλυτικά τα στοιχεία του ΟΑΕΔ

24 Ιουλίου - 16:31 Τοπικά

Διπλασιασμό της ανεργίας στην Δυτική Ελλάδα δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον μήνα Απρίλιο!

Μόνο τον Απρίλιο κατατέθηκαν 4,7 χιλιάδες αιτήσεις για την καταβολή επιδόματος από ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους ενώ τοο σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, μέχρι το Μάρτιο ήταν 3,5 χιλιάδες.

Εκτός από τον υπερ-διπλασιασμό των επιδοτούμενων ανέργων, το κύριο χαρακτηριστικό της ανεργίας από τον Απρίλιο, είναι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας από εργαζόμενους σε επισιτισμό – τουρισμό (καφέ – μπαρ, εστιατόρια). Οι έξι στους δέκα που έμειναν άνεργοι στη Δυτική Ελλάδα είναι εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους!

Τα δεδομένα αυτά καταγράφονται παρά το γεγονός ότι για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, τον Ιούνιο, συνεχίζεται το πρόγραμμα αναστολής των συμβάσεων και κρατικής επιχορήγησης της ανεργίας ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους όσοι υποχρεώθηκαν από το Μάρτιο να μείνουν σπίτι με το lockdown που επιβλήθηκε υποχρεωτικά.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, σε λογιστικά, τεχνικά και δικηγορικά γραφεία, εκτός από το γεγονός ότι εργάζονται εκ περιτροπής, με λιγότερα χρήματα, έχουν λάβει σαφές μήνυμα από τους εργοδότες ότι θα μείνουν εκτός στην περίπτωση που διακοπεί η κρατική αναπλήρωση των αποδοχών τους.

Από την πλευρά των εργοδοτών βέβαια, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Μπαίνοντας στην θερινή περίοδο και παρά το γεγονός ότι καφε-εστιατόρια και ξενοδοχεία, βγαίνουν από την καραντίνα, ένα 40% των επιχειρήσεων δεν έχει ακόμη επαναλειτουργήσει ενώ όσες άνοιξαν πάλι, λειτουργούν με το 50% του προσωπικού τους.

Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ ανά μήνα εδώ 

https://tempo24.news/

Περισσότερα Νέα