Δομή Αγίας Φιλοθέης Πύργου: Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων ύστερα από πυρκαγιά

24 Ιουλίου - 19:04 Τοπικά

Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής έγινε το πρωί της Παρασκευής στη δομή της Αγίας Φιλοθέης στον Πύργο, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Όλα κύλησαν σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης σύμφωνα με το οποίο στις 10:00, εκδηλώνεται πυρκαγιά στον πρώτο όροφο της Δομής σε δωμάτιο διαμονής στο νότιο τμήμα του κτηρίου. Η πυρκαγιά κατακλύζει το χώρο με καπνό, επεκτείνεται άμεσα σε τμήμα του πρώτου και δευτέρου ορόφου του κτηρίου, λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών (είδη κλινοστρωμνής, δηλαδή στρώματα, κουβέρτες, σεντόνια κ.α.).

 Η πυρκαγιά γίνεται άμεσα αντιληπτή αφού λειτουργεί το αυτόματο σύστημα ανίχνευσης και ηχεί το προειδοποιητικό σήμα πυρκαγιάς. Ενεργοποιούνται άμεσα οι ομάδες πυροπροστασίας της Δομής και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.  Σε δωμάτιο του πρώτου ορόφου του νότιου τμήματος του κτιρίου βρίσκονται δύο (2) φιλοξενούμενες όπου επιχειρώντας να εξέλθουν από τις οδούς διαφυγής, χάνουν τις αισθήσεις τους μετά από εισπνοή καπνού.

Επίσης σε μπαλκόνι έτερου δωματίου του δευτέρου ορόφου του νότιου πάλι τμήματος του κτιρίου, βρίσκονται δύο (2) ακόμα φιλοξενούμενες οι οποίες δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν έγκαιρα από τον όροφο αφού η φωτιά έχει μεταδοθεί σε αυτόν και το κλιμακοστάσιο έχει κατακλυστεί από πυκνούς καπνούς.

Η Πυροσβεστικη υπηερεσία Πύργου συμμετείχε με τις εξής δυνάμεις: 

α) Ένα (1) υδροφόρο όχημα (1.5t) με τέσσερα (4) άτομα της Π.Υ. Πύργου.

β) Ένα (1) υδροφόρο όχημα (5t)  με τρία (3) άτομα της Π.Υ. Πύργου.

γ) Ένα (1) υδροφόρο όχημα (10t) με τρία (3) άτομα της Π.Υ. Πύργου.  

δ) Ένα (1) όχημα ΣΝΟΡΚΕΛ (3t)  της Π.Υ. Πύργου  με τρία (3) άτομα της Π.Υ. Πύργου.

ε) Ένα (1) Jeep επιβατικό όχημα με δύο (2) άτομα της Π.Υ. Πύργου. 

στ) Ένα (1) υδροφόρο όχημα ( 0,5t)  με δύο (2) άτομα της Π.Υ. Πύργου.


Δείτε φωτο: 
Περισσότερα Νέα