Δώρα Καλάκου: Το ΤΕΙ κινδυνεύει να χαθεί ! Δεν θα το επιτρέψουμε!

24 Ιουλίου - 17:36 Τοπικά

Χτες, Πέμπτη η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Συμπολιτεία πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο του τμήματος Διοίκησης, Οργάνωσης και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στον Πύργο, καθηγήτρια κ. Ζαφειροπούλου. Η πρόεδρος ανέλυσε τα προβλήματα υποδομής που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ, καθώς και τις ελλείψεις του σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό..

Από την πλευρά της η υποψήφια Δήμαρχος του συνδυασμού κ. Δώρα Καλάκου επισήμανε στην κοινότητα του ΤΕΙ, ότι η εποχή της επιπόλαιας αντιμετώπισης του ΤΕΙ από τον Δήμο πρέπει να τελειώσει οριστικά. Δήλωσε δε, ότι με τη σημερινή κυβερνητική πολιτική το ΤΕΙ του Πύργου διατρέχει άμεσο κίνδυνο να κλείσει οριστικά. Για την τωρινή κατάσταση, ευθύνεται τόσο η κυβερνητική πολιτική στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και η μυωπική και ανεύθυνη συμπεριφορά των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Απορούμε με την αφέλεια και οργιζόμαστε με τον κυνισμό με τον οποίο οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζονται από τα κυβερνητικά κόμματα προβαίνουν σε δηλώσεις στήριξης του ΤΕΙ. Αυτοί που τάζουν, δεν έκαναν καν τον κόπο να επισκεφτούν έστω και προεκλογικά το ΤΕΙ της πόλης μας. Εμείς αντίθετα δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να ενισχύσουμε τη λειτουργία του ΤΕΙ στον Πύργο. Προτείνουμε και διεκδικούμε:

1. Την άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων διδακτικού, εργαστηριακού και διοικητικού προσωπικού, για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες λειτουργίας του τμήματος Διοίκησης, Οργάνωσης και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων.

2. Την άμεση υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΤΕΙ και του Δήμου Πύργου, ώστε να εξασφαλιστεί η τρέχουσα λειτουργία του με την προσφορά κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής και γραμματειακής υποστήριξης.

3. Την υπογραφή πρωτόκολλου συνεργασίας μεταξύ του τμήματος του ΤΕΙ με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με αντικείμενο τη συνεργασία στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους, που βρίσκονται στο Δήμο και στο Νομό μας.

4. Τη δημιουργία δικτύων συνεργασίας με τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού και του εξωτερικού, με αντίστοιχο ή συγγενές αντικείμενο σπουδών, καθώς και τους φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού για την υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων.

Οι ενέργειες αυτές δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να παραμείνει το ΤΕΙ στον τόπο μας. Δημιουργούν την προοπτική που χρειάζεται ο Δήμος μας για την πολιτιστική, τουριστική και οικονομική του ανάπτυξη.

Περισσότερα Νέα