Δωρεά έργων τέχνης στην Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο των δράσεων του ΔΡΟΜΟΥ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ 2022
24 Ιουλίου - 19:05 Τοπικά
Στον φιλόξενο χώρο της Πρεσβείας της Τσεχικής Δημοκρατίας (στις 17/3/2023), παρουσία του Πρέσβη κ. Jakub Karfík έκλεισαν και τυπικά οι δράσεις του 2022 για τη «Συμπολιτεία Ολυμπίας».
Όπως είχε ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της Εικαστικής Έκθεσης με τίτλο: «Εὐοῖ ὠκύποδα!» (Εύγε γοργοπόδαρε!)– «Από τον Κόροιβο, στον Εμίλ Ζάτοπεκ», που διεξήχθη στο Πολεμικό Μουσείο, ορισμένοι από τους καλλιτέχνες προσέφεραν τα έργα τους, που αφορούσαν στον θρύλο Εμίλ Ζάτοπεκ, ως δωρεά, στην Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας.
Η δωρεά έγινε στην πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αθήνα. Καλωσορίζοντας τους καλλιτέχνες και τα μέλη και φίλους της «Συμπολιτείας Ολυμπίας» ο πρέσβης κ. Jakub Karfík ευχαρίστησε θερμά την Οργάνωση για την άριστη συνεργασία και εξήρε τις προσπάθειές της για ανάδειξη των ολυμπιακών αξιών όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την αρχαιότητα. Ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες για την ευγενική προσφορά τους.
Η Διευθύντρια του Τσέχικου Κέντρου της Αθήνας κα Lucie Kulligova ευχαρίστησε την κα Αννίτα Πατσουράκη για την επιμέλεια της Εικαστικής Έκθεσης και την προβολή των έργων των μαθητών της Τσεχίας, τη «Συμπολιτεία Ολυμπίας» για τη φιλοξενία και την προβολή του θρύλου αθλητή Εμίλ Ζάτοπεκ.
Κλείνοντας, η πρόεδρος της «Συμπολιτείας Ολυμπίας» κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πρέσβη και την κα Lucie Kulligova για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία για τις εκδηλώσεις του 2022 στην Αθήνα και στην Ηλεία, με σκοπό την ανάδειξη ολυμπιακών αξιών καθώς και της ημιορεινής οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας: «Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας» που συνδέει τη διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων με τον τόπο τέλεσής τους, στις οποίες τιμήθηκε ιδιαίτερα ο αθλητής θρύλος της Τσεχίας Εμίλ Ζάτοπεκ.
Οι καλλιτέχνες οι οποίοι πρόσφεραν τα έργα τους είναι οι εξής:
Δρίτσας Γιώργος, τίτλος έργου: «Διαχρονικός Κόροιβος»
Ηλιακοπούλου Βασιλική, τίτλος έργου: «Εμίλ Ζάτοπεκ»
Κουβάτσου Δέσποινα, τίτλος έργου: «Ο στεφανωμένος νικητής»
Μπλιάτσου Γεωργία, τίτλος έργου: «Η κούρσα μιας ζωής»
Πιάνα Σίσσυ, τίτλος έργου: «Emil Zatopek».