δωρεάν απεριόριστο internet και χρόνο ομιλίας ως συγνώμη από τη Vodafone για το χθεσινό «black out» στο δίκτυο

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

«Σας ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του προβλήματος στις υπηρεσίες Internet για 1,5 ώρες το απόγευμα της Τετάρτης, λόγω του εξαιρετικού συμβάντος ταυτόχρονου κοψίματος οπτικών ινών εκτός συνόρων».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Vodafone, με αφορμή τα χθεσινά προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία με αποτέλεσμα να χαθεί η επικοινωνία για τους συνδρομητές της. Σε μία κίνηση «έμπρακτης», όπως αναφέρει η εταιρεία, αναγνώρισης, προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές κινητής δωρεάν απεριόριστα δεδομένα για εθνική χρήση για 7 ημέρες, και σε όλους τους συνδρομητές ADSL & VDSL σταθερής δωρεάν απεριόριστο χρόνο ομιλίας προς σταθερά και κινητά Ελλάδας μέχρι και τις 8/10.

Οι πελάτες ενημερώνονται ήδη απευθείας με μήνυμα. 

Για την ενεργοποίηση των απεριόριστων δεδομένων οι συνδρομητές μπορούν να στείλουν Α στο 1252, έως και τις 8/10. Η ενεργοποίηση των απεριόριστων λεπτών ομιλίας θα γίνει αυτόματα από τις 2/10.

Σημειωτέον ότι με αφορμή τα χθεσινά προβλήματα του δικτύου η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ζητήσει αναλυτική ενημέρωση από την εταιρεία για το συμβάν (πότε εκδηλώθηκε, υπό ποιες συνθήκες, πόσους επηρέασε, πότε αποκαταστάθηκε η βλάβη κ.τ.λ.) καθώς και για τυχόν μέτρα που λαμβάνονται για την αποτροπή εμφάνισης αντίστοιχων συμβάντων στο μέλλον.

Από πλευράς της εταιρείας χθές, η αιτία για τα προβλήματα που σημειώθηκαν εντοπίστηκε στο γεγονός ότι είχε κοπεί το διεθνές καλώδιο σε οπτικές ίνες στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να απομονωθεί το δίκτυο της Ελλάδος. To διεθνές καλώδιο οπτικής ίνας κόπηκε σε Ιταλία, Τουρκία και Βουλγαρία, εξ’ ού και το ζήτημα με την απομόνωση του δικτύου στη χώρα μας.

Περισσότερα Νέα