Δωρεάν σπειρομέτρηση και τεστ ΠΑΠ από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύργου

2 Απριλίου - 08:11 Τοπικά

Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και του ΚΕΠ Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχει προγραμματίσει για την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024, στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά (Αγ. Σπυρίδωνος 41 – Πύργος)  και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 στο Περιφερειακό ιατρείο Καράτουλα, από τις 09:30 π.μ. έως 13:30 μμ , δωρεάν προληπτικό έλεγχο σπιρομέτρησης.

Εάν είστε άνω των 40 ετών, καπνίζετε ή είστε πρώην καπνιστής, εάν αναπνέετε με δυσκολία ή βήχετε και κρυολογείτε συχνά, ελάτε για έναν δωρεάν έλεγχο της αναπνευστικής σας λειτουργίας.

Η σπιρομέτρηση, μια απλή και ανώδυνη εξέταση, διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά και αποτελεί ουσιαστικό μέσο για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να κλείσουν ραντεβού καλώντας στο τηλέφωνο 2621022199 και ώρες 8:00 – 15:00.

 Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την επίβλεψη και την εθελοντική συμμετοχή  ιατρών πνευμονολόγων – φυματιολόγων, επιδεικνύοντας τη δέσμευση μας για υψηλή ποιότητα υγειονομικής περίθαλψης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας , που αναπτύσσει ο Δήμος.  Η δράση αυτή γίνεται με την ευθύνη του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας κ. Δημητρίου Τζουανόπουλου .

Τέστ Παπανικολάου στο Κ.Υ. Πύργου

*Πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας και του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Πύργου  με τo Δίκτυο Μαιών  Ν. Μ. Αμαλιάδας

Το Δίκτυο  Μαιών  Ν. Μ. Αμαλιάδας ανήκει στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών του Ν. Ηλείας, που ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το 2016 με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και έκτοτε έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε χιλιάδες γυναίκες του νομού μας, ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι δράσεις του Δικτύου Μαιών αφορούν τις  λήψεις τεστ Παπανικολάου που διενεργούνται σε Δημόσιες Δομές Υγείας των συνεργαζόμενων Δήμων, με αποστολή των δειγμάτων στο Κυτταρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας, καθώς και ενημερωτικές ομιλίες που ευαισθητοποιούν την κοινωνία για την αξία της πρόληψης .

Επίσης πραγματοποιούνται  δωρεάν προγράμματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, ανώδυνου τοκετού,  προαγωγής μητρικού θηλασμού και εκπαίδευσης στη φροντίδα του νεογνού ,με διαδικτυακές  συναντήσεις ή δια ζώσης στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Ν.Μ.Αμαλιάδας  και στη Ν.Μ.Κρεστένων.

Οι μαίες του Δικτύου επισκέπτονται τακτικά κάθε μήνα το Κέντρο Υγείας Πύργου(Τ. Πετροπούλου & Πατρών), για λήψη τεστ-Παπανικολάου με προγραμματισμένα ραντεβού και ενημέρωση για τον γυναικείο προληπτικό έλεγχο .

***Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να  επικοινωνείτε στα τηλ. 2621022199-2621024906   

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΕΣΤ ΠΑΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ 2024:
Τρίτη    09/04  και Τρίτη 23/04 ώρες  (9.00 π.μ.-13.00 μ.μ.)

Ο Αντιδήμαρχος

Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας

Τζουανόπουλος Δημήτριος

Περισσότερα Νέα