Δόθηκε τελικά παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή

24 Ιουλίου - 18:15 Τοπικά

Την παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως την προσεχή Παρασκευή 3 Ιανουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά και την ταλαιπωρία των πολιτών που καταγράφηκε στις εφορίες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η παράταση δίνεται επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την παραμονή του νέου έτους.

Παράλληλα, με απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη οι εφορίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας Πέμπτη και Παρασκευή για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων σε κάποιες από τις βασικές συναλλαγές τους όπως κατάθεση πινακίδων, μεταβίβαση ακίνητων, αποδοχή φορών κληρονομιάς και έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ο Χάρης Θεοχάρης είχε δηλώσει ότι «τεχνικός λόγος σίγουρα δεν υπάρχει για παράταση, άλλοι λόγοι κοινωνικοί ή πολιτικοί πρέπει να εξεταστούν από την πολιτική ηγεσία».

H ανακοίνωση του υπουργείου για τα τέλη:

«Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους.

»Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου, έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014.»

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εργασίας έδωσε παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου για την υποβολή του έντυπου Α21 που αφορά στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων.

Πηγή: www.skai.gr

Περισσότερα Νέα