Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Αξίζει να γίνει κανείς δότης μυελού των οστών!

24 Ιουλίου - 17:05 Τοπικά

Συγχαρητήρια στους Ποδηλάτες Ζαχάρως και το Όραμα Ελπίδας, καθώς και την Έφη Βλάμη, Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ξιφασκία με αμαξίδιο και τον Παύλο Μάμαλο, χρυσό Ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο το 2016  έδωσε η Δρ. Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πρ. Βουλευτής Ν. Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Μήνυμα Ελπίδας και Θάρρους μέσα από τον αθλητισμό» που οργανώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως την Κυριακή 30 Απριλίου 2017.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου δήλωσε: “ Ήταν μια εκδήλωση που μας συγκίνησε όλους. Το μήνυμα των Ποδηλατών Ζαχάρως, του Οράματος Ελπίδας και όλων των συντελεστών της εκδήλωσης  ήταν ότι αξίζει να γίνουμε όλοι δότες μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων, ώστε να σώσουμε μια ζωή. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί λίγο από το χρόνο μας και δεν ενέχει επικινδυνότητα. Στη χώρα μας είναι πολύ λίγοι οι δότες μυελού των οστών. Αν αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών, ταυτόχρονα αυξάνεται η πιθανότητα να βρεθεί το κατάλληλο µόσχευµα για την πλειοψηφία των ασθενών χωρίς απειλητικές για τη ζωή τους καθυστερήσεις και µε μηδαμινό κόστος.»

Οι Ποδηλάτες Ζαχάρως συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση με το ‘Οραμα Ελπίδας. Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για την κάλυψη των αναγκών ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» από το 1993, στην οποία έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 670 μεταμοσχεύσεις με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και τώρα πλέον πραγματοποιούνται περίπου 55 ετησίως.

Η μαρτυρία της συμπατριώτισσάς μας, κας Κωστούλας Χριστοδουλοπούλου, ήταν καθοριστικής σημασίας για την απόφαση της Δρος Αυγερινοπούλου να γίνει εθελόντρια δότης του μυελού των οστών. Η κα Χριστοδουλοπούλου περιέγραψε την θετική εμπειρία της ως δότριας μυελού των οστών παρακινώντας 35 από τους παρευρισκόμενους να εγγραφούν ως εθελοντές στην τράπεζα του Συλλόγου Οράματος Ελπίδας.

Στη συνέχεια η Δρ. Αυγερινοπούλου παρακολούθησε την παρουσίαση των αθλημάτων του μπάντμιντον, της ξιφασκίας σε αναπηρικό καροτσάκι και της άρσης βαρών, που συνδιοργάνωσαν, μαζί με τους Ποδηλάτες Ζαχάρως, ο Ναυτικός Ομίλος Ζαχάρως, η Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα, τηην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και ο Φιλαθλητικός  Όμιλος Πύργου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.oramaelpidas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=…

http://www.podilateszacharos.gr/35-neoi-ethelontes-myelou-oston/

Περισσότερα Νέα