Δυναμική παραγωγή πολιτισμού και χαράς «Στο εργοστάσιο του Αη Βασίλη»

24 Ιουλίου - 19:13 Τοπικά

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή, ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης (22/12) το «Εργοστάσιο του Αη Βασίλη». Εκεί, όπου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου πρωταγωνιστεί η χαρά και η διασκέδαση των μικρών παιδιών, με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ με τη συμβολή της ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ και τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και φορέων.

Την εναρκτήρια εκδήλωση με τίτλο «Κανένα παιδί δεν είναι μόνο του», υπέγραψε το Λύκειο των  Ελληνίδων Πύργου με παραδοσιακούς χορούς και κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, με τα παιδικά τμήματα να κλέβουν τις εντυπώσεις. Νωρίτερα είχε παρουσιαστεί το παιδικό βιβλίο «Το αγανακτισμένο προαύλιο του εκπαιδευτικού ειδ. Αγωγής Κ. Χριστόπουλου.

    Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συνεχάρη το Λύκειο των Ελληνίδων, που όπως είπε χαρακτηριστικά «παραμένει η “βαριά” γραμμή παραγωγής πολιτισμού στον τόπο». Απευθυνόμενος στα παιδιά που συμμετείχαν και παρευρέθηκαν στην έναρξη του «εργοστασίου», δήλωσε: «Ο χώρος εδώ στο Ξυστρή ήταν κλειστός τα προηγούμενα χρόνια, αν και έτοιμος. Λίγα πράγματα χρειάστηκε να κάνουμε εμείς. Το αποτέλεσμα και τη ζωντάνια τη δίνετε εσείς, την δίνει ο Πύργος. Συγχαρητήρια για τη ζωντάνια και την αισιοδοξία σας. Όπως όλοι πρέπει να έχουμε για να πάμε μπροστά. Να αφήσουμε τη μιζέρια πίσω… Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να είμαστε αλληλέγγυοι και να βοηθάμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. Φορέστε χαμόγελα!»

Τέλος ο κ. Αντωνακόπουλος καλωσόρισε και όλους τους συλλόγους που συμμετέχουν με μπαζάρ και συνεχάρη όλους  τους συνεργάτες του που οργάνωσαν και βοήθησαν στη λειτουργία του εργοστασίου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του ΔΟΠΠ Μαριάννα Σταθοπούλου, ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλης Σεϊντής, φρόντιζε για την καλή λειτουργία όλων των παράλληλων δράσεων στο χώρο.

Αη Βασίλης και Χιονάνθρωπος διασκέδασαν τα παιδιά

Το εντυπωσιακό σκηνικό που στήθηκε και θα παραμείνει όλες τις ημέρες, προσκαλεί όλα τα παιδιά να επισκεφθούν το Αρχοντικό του Αη Βασίλη, το Σχολείο των Νεραιδών, την Κουζίνα της Αη- Βασίλαινας, το Εργαστήρι Ζαχαρωτών, το Μαγαζί Παιχνιδιών, το Ταχυδρομείο, το Εργαστήρι παιχνιδιών και τη Disco Ξωτικών.

Ο Αη Βασίλης και η Μασκότ  Χιονάνθρωπος πρόσφεραν σε όλα τα παιδιά  ένα   φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο θέαμα, ενώ ο Λιχουδομάγειρας ετοίμαζε μαλλί της γριάς και το Ξωτικό βοηθούσε τα παιδιά στην κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών ή καρτ ποστάλ.

  • Το «Εργοστάσιο του Αη Βασίλη» θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και τις 3 Ιανουαρίου και ώρες 17.00 – 21.30 (Το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή θα είναι ανοιχτό από το πρωί).

Περισσότερα Νέα