Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών από τους τοπικούς συλλόγους σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Ν. Κοροβέση

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

 Με την συνδιοργάνωση του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιούνται δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις παραδοσιακών χορών σε Στρούσι και Αμαλιάδας από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους που είναι και οι θεματοφύλακες της λαϊκής μας παράδοσης.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαλιάδας “Οι Ριζες”, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρουσιάζει στην κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα το 21ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού “Σεργιάνι στην παράδοση” με την συμμετοχή πέντε χορευτικών συλλόγων της Ηλείας τα οποία θα συνοδεύει ζωντανή ορχήστρα. Ένα χορευτικό υπερθέαμα που κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα και βέβαια πολύ κόσμο που έρχεται να απολαύσει κάποιους από τους πιο σημαντικούς χορευτικούς συλλόγους της Ηλείας.

Σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου, στην Τ.Κ Στρουσίου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στρουσίου “Ο Περικλής” στο πλαίσιο του εορτασμού και της θρησκευτικής πανήγυρις της Αγίας Κυριακής μετά τον καθιερωμένο Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγ. Κυριακής και την περιφορά της Εικόνας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση παραδοσιακών χορών. Εκτός από το Χορευτικό του Στρουσίου, συμμετέχουν ακόμα τρεις σύλλογοι με τα χορευτικά τους και συγκεκριμένα ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γαστούνης “Οι Ριζες”, ο Χορευτικός Όμιλος Γορτυνίων και ο Σύλλογος Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας “Η ΕΣΤΙΑ” . Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα προσφερθούν τα παραδοσιακά εδέσματα.

Περισσότερα Νέα