Δυτική Ελλάδα : Μητρόπουλος από ΣΥΡΙΖΑ – Τζαβάρας από Ν.Δ.

24 Ιουλίου - 18:27 Τοπικά

Σε κλείδωμα της υποψηφιότητας του βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου , για την αιρετή περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε πριν από λίγες ώρες σε κεντρικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψηφιότητα Μητρόπουλου – ο οποίος έλεκει την καταγωγή του από την Ηλεία, κρίνεται ως ικανή να δώσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη δυνατότητα να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου και να ενώσει τις όποιες αντίρροπες δυνάμεις υπάρχουν σε εσωκομματικό επίπεδο.

Θέμα Τεμπονέρα

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τα τελευταία εικοσιτετράωρα επανήλθε στο προσκήνιο για το Δήμο της Πάτρας η «περίπτωση» του δικηγόρου Διονύση Τεμπονέρα – γιού του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα – με τον οποίο τις τελευταίες ημέρες είχαν επαφή ακόμα και πρώην τοπικοαυτοδιοικητικοί οι οποίοι αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ .

Το ερώτημα που τίθεται, είναι κατά πόσο ο ανερχόμενος εργατολόγος είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τόσο νωρίς τη δικηγορία, όταν όλοι συμφωνούν πως έχει μπροστά του ένα λαμπρό μέλλον.

Στη Κουμουνδούρου ωστόσο συμφωνούν πως μια τέτοια υποψηφιότητα δίνει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις και το Δήμο της Πάτρας.

Οι «Γαλάζιοι»

Την .ίδια ώρα σε επίπεδο Νέας Δημοκρατίας το ζητούμενο είναι τι θα πράξει για την αιρετή περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος καθώς για το Δήμο της Πάτρας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ανακοίνωση επίσημης στήριξης κάποιου υποψηφίου, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο θεωρείται πως θα ήταν …καταστροφικό.

Τα σενάρια των τελευταίων ημερών θέλουν η Συγγρού να σκάφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του Ηλείου βουλευτή Κ. Τζαβάρα, θεωρώντας πως μπορεί αυτή έχει τη δυναμική που απαιτείται, ώστε να υπάρξει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα .

Παράλληλα ακούγονται τα ονόματα των κυρίων Σπήλιου Λιβανού και Παναγ. Αδραχτά, για τα οποία ωστόσο υπάρχουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο η υποψηφιότητά τους δίνει δυνατότητα εισόδου στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η περίπτωση Κατσιφάρα

Για τον νυν αιρετό περιφερειάρχη το στοίχημα είναι κατά πόσο η εκ νέου υποψηφιότητά του θα του επιτρέψει να διεκδικήσει και την επανεκλογή, καθώς αποτελεί κοινό μυστικό, πως η παράταξη του είναι εσωτερικά λαβωμένη.

Αυτό το δεδομένο σε συνδυασμό με τη διαρροή πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο «παζάρι» με τη Νέα Δημοκρατία για το ποιες περιφέρειες επιθυμεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, δεν περιλαμβάνει αυτή της Δυτικής Ελλάδας, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Όπως και να ‘χει πάντως, η αναμέτρηση του Μαίου για τον πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης μόνο εύκολη δεν θεωρείται, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν, πως κανένας δεν μπορεί να αποκλείει μια μετακίνηση του – με αβέβαιο επίσης εκλογικό αποτέλεσμα – στο Δήμο Πατρέων .

Το σενάριο αναζήτησης της από κοινού άτυπης στήριξης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δεν έχει πάψει να παίζει αλλά αυτό προϋποθέτει, πως η Ν.Δ. δεν θα πάει σε επιλογή υποψηφίου για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ή θα προχωρήσει σε μια επιλογή η οποία δεν θα έχει δυναμική.

patrastimes.gr

Περισσότερα Νέα