Έχασε τη μάχη ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης. Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από τον Κορωνοϊό

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 3:15 τα ξημερώματα της Πέμπτης, στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου,  ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης από την Αμαλιάδα. Πάλεψε για 12 ημέρες στη ΜΕΘ του Ρίου χωρίς δυστηχώς να τα καταφέρει σκορπίζοντας θλίψη σε όλη την Ηλεία.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας: “Εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.”

Η συντακτική ομάδα του odigos.gr εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ποιος ήταν ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.  Μετά τη στρατιωτική του θητεία εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αμαλιάδα, τόπο καταγωγής της συζύγου του, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Υπηρέτησε ως Καθηγητής και Διευθυντής σε σχολεία του Πύργου, της Αμαλιάδας, του Χαβαρίου, της Κεραμιδιάς και της Γαστούνης. Δίδαξε επίσης στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας και συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Επέδειξε έντονη πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση. Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ  το 1974 και από τότε κατείχε πολλές και καίριες εκλεγμένες θέσεις, επί σειρά ετών.

Παράλληλα, εκλεγόταν επανειλημμένως στα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ωδείου Δήμου Ήλιδας, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας, αντιπρόεδρος της Μαθητικής Εστίας της Αμαλιάδας, πρόεδρος της Ένωσης Μαθηματικών Ηλείας, μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και αργότερα υπήρξε και αντιπρόεδρός του, μέλος της Ενιαίας Διοίκησης Νοσοκομειακών Μονάδων Υγείας του Ν. Ηλείας και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ήλιδας. Η συμμετοχή του σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες ήταν άμισθη.

Το 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας με το ψηφοδέλτιο  «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα και κατά τη διάρκεια της θητείας του τοποθετήθηκε σε διάφορες επιτροπές (Ανάπτυξη, Περιβάλλον, Αναπτυξιακή, Παρεμβάσεις, Οικονομική επιτροπή, ΑΝΟΛ, κλπ). Στην πορεία διαχώρισε τη  θέση του για σειρά ζητημάτων και ανεξαρτητοποιήθηκε. Τον Μάιο του 2019 επανεξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σπηλιόπουλου.

Από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Αμαλιάδας – Περιφέρειας και Σύνεδρος της Π.Ο.Π.Σ.

Ήταν επίσης υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ  τον Ιανουάριο του 2015 και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Σεπτέμβριο του 2015  στην Ηλεία.

Περισσότερα Νέα