Έχετε παρατηρήσει ότι ο καρπός είναι μικρότερος φέτος; Ο λόγος έχει να κάνει με τη ρύπανση

24 Ιουλίου - 19:10 Τοπικά

Μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει, αλλά φέτος ο καρπός είναι λίγο μικρότερος από ό, τι ήταν πριν από λίγο καιρό.
Προφανώς δεν ισχύει για όλα τα φρούτα, αλλά για παράδειγμα τα κάστανα ήταν πολύ μικρότερα (ακόμη και αν η ποιότητα έχει παραμείνει αμετάβλητη).
Όλα εξαιτίας της ξηρασίας που μαστίζει την ύπαιθρο αυτό το 2022.
Μεταξύ των επιπτώσεων της έλλειψης βροχής, στην πραγματικότητα, υπήρξε επίσης μείωση του μεγέθους των καρπών.
Μικρότερα φρούτα λόγω ξηρασίας
Ίσως δεν γνωρίζουν όλοι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κανόνες που καθορίζουν ποια είναι τα ελάχιστα και μέγιστα μεγέθη για ορισμένα προϊόντα διατροφής.
Για τα μήλα, τα αχλάδια, τα εσπεριδοειδή, τα ροδάκινα, τις φράουλες, τα σταφύλια, τα ακτινίδια, τη σαλάτα, τις πιπεριές και τις ντομάτες, υπάρχουν ορισμένες παράμετροι, οι οποίες επίσης κλείνουν κάπως το μάτι στο γεγονός ότι ο σημερινός καταναλωτής θεωρεί ότι αυτό που είναι όμορφο και υπέροχο είναι καλό, νόστιμο και υγιεινό.
Αν και γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει ακριβώς.
Μόνο φέτος οι αγρότες αντιμετώπισαν τα προβλήματά τους λόγω της ξηρασίας.
Μεταξύ των πολλών συνεπειών, στην πραγματικότητα, υπάρχει επίσης το γεγονός ότι τα φρούτα έχουν μερικές φορές αυξηθεί λιγότερο από ό, τι έχουμε συνηθίσει.
Πρέπει να ειπωθεί ότι αυτό δεν έχει επηρεάσει την ποιότητα: σταφύλια και κάστανα (παρεμπιπτόντως, εδώ είναι μερικές καλές συμβουλές για το πώς να προετοιμάσετε αυτό το φρούτο το οποίο, μεταξύ άλλων, είναι επίσης ο πρωταγωνιστής πολλών θρύλων), για παράδειγμα, έχουν υποφέρει από αυτή τη μείωση, αλλά η ποιότητα παρέμεινε αμετάβλητη.
Αλλά ο μέσος καταναλωτής δεν το γνωρίζει αυτό, βλέπει τα μικρότερα φρούτα στην αγορά και πιστεύει ότι είναι λιγότερο καλό. Το καλοκαιρινό αχλάδι βρέθηκε επίσης στην ίδια κατάσταση: αυτό το καλοκαίρι του 2022, αυτά τα φρούτα παρέμειναν σαφώς μικρότερα.
Το οποίο έχει δημιουργήσει μια περίεργη κατάσταση: αυτά τα λίγα μεγάλα αχλάδια που ήταν ακόμα στις αγορές, έχουν αυξηθεί πολύ στην τιμή δεδομένης της μικρής τους ποσότητας. Και τα μικρά, από την άλλη πλευρά, έχουν σνομπάρει, πάντα για εκείνη τη γνωστική προκατάληψη για την οποία οι άνθρωποι συνδέουν μικρότερα φρούτα με προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας και γεύσης.
Διάφορα φρούτα
Το πρόβλημα είναι ότι η κλιματική αλλαγή λαμβάνει χώρα τώρα και ότι οι περίοδοι ξηρασίας όπως αυτή που μόλις πέρασε θα είναι όλο και περισσότερο ο κανόνας.
Αυτό σημαίνει ότι τα φρούτα κινδυνεύουν να είναι μικρότερα από ό,τι έχουμε συνηθίσει, γεγονός που θα μπορούσε να ωθήσει ορισμένους αγρότες να χρησιμοποιούν περισσότερα λιπάσματα και φυτοφάρμακα σε μια προσπάθεια να αυξήσουν το μέγεθός τους ώστε να πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα που απαιτεί η ΕΕ.

Περισσότερα Νέα