ΕΕΕΕΚ Πύργου: Στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες για την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με Αναπηρία υλοποιήθηκαν στο ΕΕΕΕΚ Πύργου, εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας σχετικά με τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες & τα δικαιώματα των ατόμων με Αναπηρία:

  1. Προβολή ταινίας μικρού μήκους «ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ» για κατανόηση των δυσκολιών στις μετακινήσεις ατόμων με αναπηρία
  2. Κατασκευή κολάζ με θέμα: «Όλοι Διαφορετικοί – Όλοι Ίσοι»
  3. Ανατροφοδότηση & συζήτηση των μαθητών/τριών στις τάξεις με τους εκπαιδευτικούς, για ανάλυση και ανάπτυξη των εντυπώσεων & των πληροφοριών που προέκυψαν από τις παραπάνω δράσεις.

Οι μαθητές μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με ιδιαίτερη χαρά και ομαδικότητα συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις. Όλοι οφείλουμε να κατανοήσουμε πως η γνώση της διαφορετικότητας από μικρή ηλικία και η εξοικείωση με αυτή, προάγει την αποδοχή της και την επίδειξη σεβασμού προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι αναγκαίο να καλλιεργηθεί η αντίληψη ότι ως κοινωνία έχουμε την ευθύνη να εξασφαλιστεί η δυνατότητα ίσων ευκαιριών στη μάθηση & η ισότιμη πρόσβαση των Αμεα στην εκπαίδευση, καθώς και η μετέπειτα ομαλή ενταξιακή πορεία τους στην ενήλικη ζωή με αυτονομία και αξιοπρέπεια.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου επισκέφτηκαν ο Δ/ντής ΔΔΕ Ηλείας κ. Φωτεινόπουλος Γεώργιος και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων ΔΔΕ Ηλείας, κ. Αγγελόπουλος Νικόλαος, οι οποίοι αφού πρωτίστως συνομίλησαν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια που καταβάλλεται στο σχολείο και δήλωσαν ότι είναι πάντα αρωγοί αυτής της προσπάθειας. Οι μαθητές μας θέλοντας να τους ευχαριστήσουν και να δείξουν την φιλοξενία τους, τους πρόσφεραν με αγάπη λαχανικά από το θερμοκήπιο του σχολείου μας.

Περισσότερα Νέα