«Εφαρμογή και υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑΛ από τις επιχειρήσεις». Ενημερωτική εκδήλωση από το ΕΒΕ Ηλείας

24 Ιουλίου - 17:01 Τοπικά

Το Επιμελητήριο Ηλείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, όπου θα μιλήσει ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης για την εφαρμογή και υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.).

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι του Επιμελητήριου και οι συμμετέχοντες για το θεσμό της μαθητείας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, που αφορά σε επιδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει αμοιβή καθώς και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ.

Αναγνωρίζοντας ότι τα επιμελητήρια είναι οι φυσικοί φορείς σύνδεσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και αγοράς εργασίας, θεωρούμε σημαντική τη συνεργασία ανάμεσα στα επιμελητήρια και τις εκπαιδευτικές δομές. Σε αυτό το πλαίσιο προσκαλούμε όλες τις επιχειρήσεις- μέλη του Επιμελητηρίου Ηλείας, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, να παραστούν στην εκδήλωση.

Περισσότερα Νέα