Έφη Γεωργοπούλου: Χαιρετίζουμε την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών, την επαναπρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων. Ζητάμε άμεση λύση στη πληρωμή σχολικών καθαριστριών με σύμβαση έργου

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Στην χθεσινή ομιλία της στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η  σημερινή κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας έχει δεσμευτεί μέσα στο σημερινό ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, να επαναφέρει την δημοκρατική ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή. Η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών υπαλλήλων ή αυτοαπασχολούμενων, όπως εργαζόμενοι στο μετρό, εκπαιδευτικοί, οδηγοί βυτιοφόρων, ναυτεργάτες κ.ά αποτελεί μια βαθιά δημοκρατική τομή της κυβέρνησης που δικαιώνει τους αγώνες όλων των εργαζομένων που οι μνημονιακές κυβερνήσεις επιστράτευαν με περισσή ευκολία το προηγούμενο διάστημα.

Η βουλευτής χαιρέτησε την απλούστευση και επιτάχυνση διαδικασιών προσλήψεων εποχικού προσωπικού και συμβάσεων μίσθωσης έργου όπως πυροσβέστες,  δακοκτόνοι κλπ και αναφέρθηκε στη δικαίωση μέσω του νομοσχεδίου του αγώνα όλων των υπαλλήλων (εκπαιδευτικών τεχνικής εκπαίδευσης, διοικητικών πανεπιστημίων, σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών) που πετάχτηκαν στον καιάδα της διαθεσιμότητας και της απόλυσης από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ευχαρίστησε για άλλη μια φόρα τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και χαιρέτισε τους αγώνες τους, όπως έκανε και με την ανοιχτή αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ και τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Υποστήριξε ότι οι αγώνες αυτοί κράτησαν όρθια την κοινωνία τα  προηγούμενα χρόνια της ισοπέδωσης των πάντων και αποτέλεσαν φάρο για την πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας.

Με την ευκαιρία επισήμανε στον κ. Υπουργό την εκκρεμότητα με τις απλήρωτες τους τελευταίους 3 μήνες σχολικές καθαρίστριες με συμβάσεις μίσθωσης έργου, για τις οποίες η απλούστευση και επιτάχυνση τν διαδικασιών πληρωμής νομοθετήθηκε κατ’ εξαίρεση για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014, ύστερα από τις πιέσεις της κοινοβουλευτική ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Θύμισε την περσινή κατάσταση ομηρείας των σχολικών καθαριστριών όταν παρέμεναν 7 μήνες απλήρωτες, παρόλο που προσφέρουν ένα τόσο σημαντικό για την υγεία και το σχολικό περιβάλλον των παιδιών μας. «Σήμερα, προσπαθούμε να υπερβούμε τα εμπόδια που προκύπτουν από το απαράδεκτο νομοθετικό καθεστώς εργασίας των συμβασιούχων μίσθωσης έργου και για πρώτη φορά πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα του Ιανουαρίου με 3 μήνες καθυστέρηση, αλλά αυτό δεν αρκεί, καθώς η βουλευτής μετέφερε την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι πάνω από 50 σχολικές καθαρίστριες στο Νομό Ηλείας και τους πολύ χαμηλούς μισθούς των 150 – 300 ευρώ το μήνα που έχουν να λαμβάνουν.

Τέλος επισημαίνουμε ότι θεωρούμε πολύ θετική και σημαντική την τροπολογία που κατέθεσαν οι αρμόδιοι υπουργοί που δίνει λύση στο ζήτημα της παράτασης λειτουργίας των Κέντρων Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων, των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρίες μέχρι να προχωρήσουν οι διαδικασίες ένταξής τους στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ζήτημα που αφορά και Ηλείους συμπολίτες μας, ωφελούμενους και εργαζόμενους».

Περισσότερα Νέα